Útlezárások Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

Akt.:
Útlezárások Borsod-Abaúj-Zemplén megyében
Miskolc – A kialakult időjárási viszonyok miatt több útszakasz továbbra is járhatatlan.

A közút kezelője, valamint a rendőrség több alsóbbrendű közutat lezárt az időjárás okozta károk enyhítése és a balesetveszély elkerülése érdekében.

omassa1

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében Répáshuta település jelenleg személyautóval nem megközelíthető és az áramszolgáltatás is szünetel. A közutak megtisztítását és a kárelhárítást a szakemberek folyamatosan végzik.

omassa2

A jelenleg lezárással érintett útszakaszok a következők:

  • 2513-as jelű út 14+349 és 24+000 km szelvények (Bánkúti elágazás és Mályinka) között teljes útlezárás útra dőlő fák, ágak miatt.
  • 2513-as jelű út 4+630 és 24+000 km szelvények (Ómassai elágazás és Mályinka) között teljes útlezárás útra dőlő fák, ágak miatt.
  • 2505-ös jelű út 18+879 és 29+347 km szelvények (Répáshutai elágazás és a megyehatár) között teljes útlezárás útra dőlő fák, ágak miatt.
  • 25139-es jelű út 0+000 és 3+529 km szelvények (Bánkúti bekötőút teljes hossza) között teljes útlezárás útra dőlő fák, ágak miatt.

A rendőrség kéri a közlekedőket, hogy útnak indulás előtt tájékozódjanak az aktuális időjárási és útviszonyokról.

utlezaras_borsod1

Munkában a tűzoltók

A megyei katasztrófavédelem tájékoztatása szerint szerdán tizenöt alkalommal riasztották a hivatásos tűzoltókat Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az időjárással összefüggő esetek miatt.

omassa3

A miskolci egységeknek összesen tíz forgalmi akadályt képező fát kellett eltávolítaniuk a Hollóstető és Bükkszentkereszt közötti útszakaszon, valamint a Répáshutára vezető úton. Mezőkövesden és Kazincbarcikán a helyi hivatásos tűzoltók kettő, míg Sátoraljaújhelyen egy alkalommal nyújtottak segítséget fakidőlések eltávolításánál. Személyi sérülés egyik helyszínen sem történt és anyagi kár sem keletkezett.

50 fő hivatásos tűzoltó, illetve 11 db tűzoltó gépjármű került bevonásra a védekezésbe.

Csütörtökön is a műszaki mentéseké a főszerep

Továbbra is nagy erővel folyik a munka a Bükk hegységben, ahol tegnap délután óta folyamatosan dőlnek a fák és forgalmi akadályt képeznek az utakon.

omassa4

A hivatásos tűzoltók és az önkéntes tűzoltó egyesületek közös erővel, az Északerdő Zrt., az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság, valamint az Észak-magyarországi Áramszolgáltató Nyrt. és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársaival dolgoznak az utak szabaddá tételén és az elektromos szolgáltatás helyreállításán. A munkában résztvevő egységek Répáshuta, Bükkszentlászló, Bükkszentkereszt, Hollóstető, Rókafarm és Ómassa területén távolítják el a forgalmi akadályt jelentő fákat.

A gönci hivatásos tűzoltók a Regéc és Óhuta közötti útszakaszon öt darab kidőlt fát távolítottak el ma hajnalban. A miskolci egységeknek Miskolcon a Vologda utcában szintén egy kidőlt fát kellett eltávolítaniuk, a Kis-Hunyad utcában pedig egy épület tetőszerkezetén a meglazult lemezborítást rögzítették. A szerencsi hivatásos tűzoltók Taktaharkányban egy családi ház meglazult kéménytégláit távolították el.
Borsod megyében több helyen vannak fennakadások

Az időjárási viszonyok miatt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében több útszakasz járhatatlan, több helyen az áramszolgáltatással is gondok vannak.

Áprilisi tél Ómassán – Bujdos Tibor képriportja

Alaposan megtréfálta az Ómassán lakókat (is) az április tél: az egy napig tartó havazásban kb. 40-50 cm vizes hó hullott a településre.

 

Veszélyesek az erdők a Bükkben és a Zempléni-hegységben is

Életveszélyes a fák között tartózkodni a Bükkben és a Zempléni-hegységben, a télies időjárás miatt az erdőkben keletkezett és ezután bekövetkező károk mértéke egyelőre felbecsülhetetlen – közölte a miskolci székhelyű Északerő Zrt. csütörtökön

Útlezárás miatt nem a teljes útvonalán közlekedik az 5-ös, 15-ös és 68-as autóbusz

Útlezárás miatt nem a teljes útvonalán közlekedik az 5-ös, 15-ös és 68-as autóbusz

Számos helyen akadályozzák a közlekedést útra dőlt fák, emiatt a rendőrség több utat lezárt.

 

hirdetés