Az országban egyedülálló endoszkópos készüléket kapott a nyíregyházi kórház

Az országban egyedülálló endoszkópos készüléket kapott a nyíregyházi kórház

17 órája | Nyíregyháza - A speciális endoszkópos készülékből egyetlen van az országban, az is a nyíregyházi kórházban.
Hiába a leszállópálya a megyei kórház tetején, a mentőhelikopter egy füves területen kénytelen landolni

Hiába a leszállópálya a megyei kórház tetején, a mentőhelikopter egy füves területen kénytelen landolni

19 órája | Nyíregyháza - A heliport nem fogadhatja a mentőhelikoptereket, a közeli füves területen landoló gépekből mentőautó viszi tovább a Jósa András Oktatókórházba a súlyos betegeket. Szerettük volna megtudni, hogy mi lehet a késedelmes átadás oka.

Kampány indult a lágyrészdaganatok korai felismeréséért

14 órája | Budapest - Golflabda-kampány indult a lágyrészdaganatok korai felismeréséért, ugyanis ortopéd szakorvosok szerint a betegek többsége csak akkor kerül szakorvoshoz, amikor már a megfelelő, kombinált onkológiai és sebészi ellátás után sem gyógyítható hatékonyan a daganat.

Népi gyógyászok jönnek a megyeszékhelyre

1 napja | Nyíregyháza - Ismét Egészségnapot tart április 29-én Nyíregyházán a MAG-csoport, vagyis a Mintaként Alkalmazott Gondviselés elnevezésű csoportosulás.
Szűrnek Nyíregyháza szívében

Szűrnek Nyíregyháza szívében

1 napja | Nyíregyháza - Ingyenesen látogatható Lions-egészségnap lesz a Kossuth téren pénteken délután kettőtől négy óráig.

A rendszeres testmozgás segít megőrizni az agy frissességét ötvenen túl is

1 napja | London - A hetente többször végzett mérsékelt testmozgás a legjobb módja annak, hogy az ember megőrizze agya frissességét ötven éves kor felett is - állapították meg ausztrál kutatók.

Helyettes államtitkár: nem kell plusz orvosi vizsgálat a siketek és nagyothallók jogosítványhosszabbításához

1 napja | Budapest - Egy rendeletmódosítás nyomán a siketeknek és nagyothallóknak is elég lesz a szokásos egészségi alkalmassági vizsgálaton részt venni, amennyiben azt a jogosítvány meghosszabbításáért kérik - számolt be az egészségügyi ágazati koordinációs helyettes államtitkár kedden sajtótájékoztatón.
Szívügyüknek tekintik a szűrést a város szívében

Szívügyüknek tekintik a szűrést a város szívében

24.04.2017 | Nyíregyháza - Ingyenesen látogatható Lions-egészségnap lesz a Kossuth téren.
"Pokoli fájdalmakat éltem át" - Negyedszer újult ki a leukémiája a nyíregyházi Anitának

"Pokoli fájdalmakat éltem át" - Negyedszer újult ki a leukémiája a nyíregyházi Anitának

24.04.2017 | Nyíregyháza - A 35 éves nyíregyházi nő már tíz éve küzd a leukémia egy rendkívül makacs fajtájával - írta meg a Bors. - Sokan a helyében talán már feladták volna a fárasztó küzdelmet, ám Vitál Anitát nem ilyen fából faragták.
Segít, tanácsod ad és védelmez

Segít, tanácsod ad és védelmez

22.04.2017 | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Egy ember életében már magzati korban jelen vannak, segítik a kismama életét.
Tavaszköszöntő Életmód Nap Nyíregyházán

Tavaszköszöntő Életmód Nap Nyíregyházán

22.04.2017 | Nyíregyháza - A Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola immár 14. alkalommal rendezte meg a Tavaszköszöntő Életmód napot.

Kutatás: huszonötször magasabb a vakok aránya a cukorbetegek körében

21.04.2017 | Pécs - Huszonötször magasabb a vakok aránya a cukorbetegek körében - derült ki egy átfogó, a látáskárosodás és a diabétesz közötti összefüggést vizsgáló magyarországi kutatásból, amelynek eredményét pénteken ismertették az MTI-vel.
Mert „csak egy bőröd van”

Mert „csak egy bőröd van”

21.04.2017 | Nyíregyháza - Az Euromelanoma kampány keretében 33 országban ingyenes anyajegyszűrés és fényvédelmi tanácsadás lesz.
Táppénz 2017-ben: te tudod, hogy mikor vagy jogosult?

Táppénz 2017-ben: te tudod, hogy mikor vagy jogosult?

25.04.2017 | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Bármikor előfordulhat velünk, hogy önmagunk vagy gyermekünk egészségügyi problémái miatt, rövidebb vagy hosszabb időre nem tudunk eleget tenni munkavállalói kötelezettségeinknek. Sokan nem tudják, hogy mi a betegszabadság és táppénz közötti különbség, pedig juttatásban is van némi eltérés a kettő között.
Felére fogyott két hónap alatt a világ legkövérebb, ötmázsás nője

Felére fogyott két hónap alatt a világ legkövérebb, ötmázsás nője

21.04.2017 | Újdelhi - Felére, 250 kilóra fogyott a világ legkövérebb nője, az egyiptomi Eman Ahmed Abd al-Ati, aki két hónapja tartó kezelése során műtéten is átesett - közölte a kezelését végző mumbai Saifee kórház. A 37 éves páciens 500 kilogrammot nyomott, amikor február közepén Indiába érkezett a testsúlycsökkentő sebészi beavatkozásra.

Békabőr váladékában találtak vírus- és baktériumölő molekulákat

20.04.2017 | Washington - Egy Dél-Indiában élő, teniszlabdányi, tarka béka bőrváladékában találtak vírusokat és baktériumokat elpusztító molekulákat indiai és amerikai tudósok - számolt be róla az Eurekalert tudományos hírportál.

Változott a rendelés helye és ideje

20.04.2017 | Nyíregyháza - Az Egészségügyi Alapellátási Igazgatóság értesíti a Tisztelt Lakosságot, hogy 2017. április 24-től 2017. június 02-ig a Nyíregyháza, Szent István u. 14. szám alatti rendelők (kis SZTK) belső felújítási munkái miatt a 4. számú házi gyermekorvosi praxis – Dr. Barta Nelli – és 9. számú házi gyermekorvosi praxis – Dr. Csobánka Margit - rendelési helye és ideje megváltozik.

A munkába biciklizés csökkentheti a rák és a szívbetegségek kockázatát

20.04.2017 | London - A munkába biciklizés jelentősen csökkentheti a rákos, valamint a szív- és érrendszeri betegségek okozta halálozás kockázatát - állítják a kutatók a British Medical Journal (BMJ) című brit orvosi folyóiratban közölt tanulmányukban.

Rétvári: az elmúlt években több gyógyszer ára csökkent, mérséklődtek a betegek terhei

20.04.2017 | Budapest - A kormány elmúlt években tett intézkedéseinek köszönhetően mind a gyógyszerkasszában, mind a betegek gyógyszerkiadásaiban pozitív volt a változás - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára Szakács László MSZP-s országgyűlési képviselő írásbeli kérdésére válaszolva.
Nagymamák és unokáik

Nagymamák és unokáik

20.04.2017 | Nyíregyháza - Különleges fotókiállítást rendez a Kállay szakkönyvtár a „Születés hete” alkalmából.
Ma is igaz: ép testben ép lélek

Ma is igaz: ép testben ép lélek

19.04.2017 | Nyíregyháza - A gerincbetegségek gyógyításától a meditáció jótékony hatásáig számos új információt hallhatnak azok az érdeklődők, akik részt vesznek április 22-én 10 órától a nyíregyházi Alvégesi Művelődési Házban megrendezett programsorozaton.

Kanyaró - Németországban is ugrásszerűen megnőtt a megbetegedések száma

19.04.2017 | Berlin - Az Európai Unió több másik tagállama mellett Németországban is terjed a kanyaró, szerdán megjelent adatok szerint az idén eddig már több megbetegedést regisztráltak, mint tavaly egész évben.
Lona sikertörténete: elköszönt az évtizedek óta tartó asztmától

Lona sikertörténete: elköszönt az évtizedek óta tartó asztmától

19.04.2017 | Miskolc - „Napról napra szembesülök vele, hogy nincs fontosabb az életünkben, mint hogy helyesen vegyük a levegőt.”
Egyetlen jel elég lehet a bénulás elkerüléséhez

Egyetlen jel elég lehet a bénulás elkerüléséhez

18.04.2017 | Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A szélütés minden órájában kb. 700 km idegpálya és 2 millió idegsejt pusztul el.

Hamisítás elleni testület: allergiás reakciót okozhatnak a hamis parfümök

14.04.2017 | Budapest - Az ismeretlen eredetű és laboratóriumban nem tesztelt parfümök akár súlyos allergiás reakciókat is okozhatnak a fogyasztónak, ezért a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) a húsvéti locsolkodást kizárólag csak megbízható cég által gyártott termékekkel javasolja.

Több mint hatezer embert "segítettek a halálba" tavaly Hollandiában

13.04.2017 | Brüsszel/Hága - Több mint hatezer embert "segítettek a halálba" tavaly Hollandiában, ez azt jelenti, hogy mintegy 10 százalékkal nőtt az eutanáziát igénybe vevők száma a 2015-ös adatokhoz képest - közölték a helyi hatóságok szerdán.

Hiába hallanak róla, fogalmuk sincs, mi az

13.04.2017 | Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Bár tízből kilencen hallottak már a HPV-ről (humán papillomavírus), mégis, közülük minden tizedik válaszadó tévesen definiálja a vírust: összekeverik a hepati­tisszel, a HIV-vel, sőt van, aki a herpesszel is.
Húsvét - A kórházak és a mentők folyamatosan, a patikák ügyeleti rendben működnek

Húsvét - A kórházak és a mentők folyamatosan, a patikák ügyeleti rendben működnek

13.04.2017 | Budapest/Debrecen/Miskolc/Nyíregyháza - A betegellátás a húsvéti időszakban is folyamatos lesz az Állami Egészségügyi Ellátó Központ fenntartásában működtetett intézményekben, kórházakban, és az Országos Mentőszolgálat is teljes készenlétben áll az ünnepek alatt.

Kanyaró - Újabb két halálos áldozat Romániában

11.04.2017 | Bukarest - Kettővel nőtt a kanyarójárvány halálos áldozatainak száma Romániában, miután egy 17 éves kiskorú és egy másfél éves gyerek is életét vesztette - jelentették be kedden a román hatóságok.
Mit teszel az egészséged megőrzéséért?

Mit teszel az egészséged megőrzéséért?

10.04.2017 | Nyíregyháza - Kazinczi Ferenc: Az „ép testben ép lélek” szellemiségéből kiindulva számomra az ép test nem csak a helyes táplálkozást, hanem a testmozgást is jelenti. Harcművészetet gyakorlok, amiben a legfontosabb a test és a szellem egységének megteremtése.

Egészségbiztosítási alapkezelő: új hatóanyagok leukémiás betegeknek

10.04.2017 | Budapest - Tizennégy új hatóanyag áll rendelkezésre limfómás és leukémiás betegeknek - mondta a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő főigazgatója az M1 aktuális csatornán hétfőn.
Az egészségmegőrzés alternatív lehetőségei

Az egészségmegőrzés alternatív lehetőségei

08.04.2017 | Nyíregyháza - „A nektárra a növénynek nincs szüksége, azt csak jutalmul adják a méheknek.”
Egészségnap Dobronyi Ágnessel

Egészségnap Dobronyi Ágnessel

08.04.2017 | Nyíregyháza - Egészségnapot tartottak szombaton a VOKE művelődési házban, ahol szó esett többek között az orosz információs medicináról, az immunerősítés lehetőségeiről, méregtelenítésről, és a tértisztításról is.
Allergiás vészhelyzetre tartalékolt gyógyszert hív vissza az OGYÉI

Allergiás vészhelyzetre tartalékolt gyógyszert hív vissza az OGYÉI

08.04.2017 | Budapest - Allergiás vészhelyzetre tartalékolt gyógyszert hív vissza elővigyázatosságból a betegektől és von ki a forgalomból az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI). Az EpiPen Junior 150 mikrogramm oldatos injekció 6ED117G számú gyártási tételéről, valamint az EpiPen 300 mikrogramm oldatos injekció 6FA292G számú gyártási tételéről van szó - közölte a szervezet pénteken az MTI-vel.
Újra keresik az Év védőnőjét

Újra keresik az Év védőnőjét

07.04.2017 | Szabolcs-Szatmár-Bereg - A várandósság időszakában a kismamák egyik legfőbb támogatójaként kísérik figyelemmel a babavárást, majd később a csecsemő és kisgyermek fejlődését.
A stroke után is van élet! - Üzeni a Mátészalkáról indult, most Londonban élő szakember

A stroke után is van élet! - Üzeni a Mátészalkáról indult, most Londonban élő szakember

07.04.2017 | Mátészalka, London - Egyénre szabott trénin­get állítanak össze, mert minden stroke más, így a következmények eltérően súlyosak.
Videó: Magyar egészségügy-horror - 5 orvosnál jártak egy szálka miatt

Videó: Magyar egészségügy-horror - 5 orvosnál jártak egy szálka miatt

07.04.2017 | Budapest - Összesen öt egészségügyi intézményben járt egy 16 éves fiú édesanyjával, hogy a szálkát kivegyék a kezéből.
Minden hatodik percben meghal egy ember - A stroke hirtelen sújt le, mégis időnként előre jelzi „érkezését”

Minden hatodik percben meghal egy ember - A stroke hirtelen sújt le, mégis időnként előre jelzi „érkezését”

06.04.2017 | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Évente világszerte 15 millió ember, míg hazánkban 45-50 ezer ember kap szélütést. Magyarországon, minden harmadik beteg azonnal, minden hatodik pedig egy hónapon belül meghal.
Kutatás: az 50 év felettiek háromnegyede nem sportol rendszeresen

Kutatás: az 50 év felettiek háromnegyede nem sportol rendszeresen

06.04.2017 | Budapest - Magyarországon az 50 év felettiek háromnegyede nem sportol rendszeresen, saját bevallása szerint az időhiány, a lustaság és a rossz egészségi állapot áll ennek háttérében - derült ki a 4Life Direct biztosításközvetítő megbízásából az Egészség Világnap alkalmából készült országos reprezentatív kutatásból.
Mit teszel az egészségedért?

Mit teszel az egészségedért?

06.04.2017 | Nyíregyháza - Nagygyőry Anna: Ha csak tehetem, kerékpárral közlekedem, emellett igyekszem minél többet kirándulni a szabadban. A versenysport és a táplálkozási tanácsok nem foglalkoztatnak különösebben.
A világon minden tizedik halálozás oka a dohányzás

A világon minden tizedik halálozás oka a dohányzás

06.04.2017 | London - A világon minden tizedik halálozás oka a dohányzás - figyelmeztetett egy új tanulmány, amely a Lancet brit orvosi folyóirat aktuális számában jelent meg.

Ágyúval verébre

06.04.2017 | A közelmúltban világossá vált az orvosok előtt, hogy az évtizedekig tartó össznépi, ész nélküli antibiotikum­fogyasztás miatt manapság egyre kevésbé hatnak ezek a korábban csodafegyvernek számító gyógyszerek. A bacik közül egyre több kiismeri ezeket a készítményeket, és ellenállóvá változtatják magukat. A helyzet évről évre romlik. Orosz Csaba jegyzete.

Az antibiotikum tartós szedése a bélrák előfutárának tekintett sejtszaporulatot idézhet elő

05.04.2017 | Manchester - A hosszú időn át antibiotikumot szedőknél nagyobb eséllyel alakulnak ki a bélrák előfutárának tekintett sejtszaporulatok egy új kutatás szerint.
Szenzációs újdonság a sejtkutatásban: áttörést értek el a Debreceni Egyetem kutatói

Szenzációs újdonság a sejtkutatásban: áttörést értek el a Debreceni Egyetem kutatói

05.04.2017 | Debrecen - A tudósok egy olyan egyedülálló videómikroszkópos rendszert építettek, melynek használata új távlatokat nyit a rákkutatásban és a farmakológiában is.
Több műszak, éjszakai munka - Az egészség és a házasság megy rá erre az életformára?

Több műszak, éjszakai munka - Az egészség és a házasság megy rá erre az életformára?

05.04.2017 | Nyíregyháza - A több műszakos, illetve az éjszakai munka ártalmas az egészségre és rontja a közérzetet – ezt állapították meg a Veronai Egyetem kutatói.
Előző
123456  
 

hirdetés