"Van itt elég munkanélküli, nekik kellene munkát adni"

"Van itt elég munkanélküli, nekik kellene munkát adni"

1 órája Szükség van-e külföldi vendégmunkásokra hazánkban? Tettük fel a kérdést az utca emberének.
Debrecenben is felpöröghetnek a tetőtér-beépítések

Debrecenben is felpöröghetnek a tetőtér-beépítések

30 perce Debrecen - A szabad telkek eltűnése miatt a következő években várhatóan szaporodni fognak az emeletráépítések.

Döntő fontosságú támogatások kiírása a felújításokhoz

1 órája Budapest - Az ősz ideális időszak a családi házak hőszigetelésére.

Átváltozás

54 perce Azt, hogy az élelmiszeripar mennyire fontos marad a következőkben is, a túlnépesedő és egyre inkább élelmezési gondokkal küszködő földgolyón fölösleges bizonygatni. Hogy mi lesz a jövő siker­eledele, vagy épp a túlélés záloga, ma még nehéz megmondani. Fábián György jegyzete.

Nagyítóval keresik

50 perce Miközben egyre pusztítóbb a munkaerőhiány Magyarországon, komoly veszteséget okozva a vállalatoknak, mozgástér tekintetében a munkáltatónak igencsak meg van kötve a keze. Nem írathat alá például a gyakornokkal olyan szerződést, hogy a tanuló időszakért cserébe x ideig a fiatal kolléga nála fog dolgozni. Petneházi Attila írása.

A lakosság negyede fizetne mobilról is

56 perce Budapest - A 30-40 év közöttiek élnének leginkább a lehetőséggel.
Csökkent az üzemanyagok ára

Csökkent az üzemanyagok ára

26 perce Budapest - Csökkentette bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin és 3 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.

A kevesebb búza is elég lesz

4 órája | Debrecen - A tavalyi rekordtermésnél az idén kevesebb, 5 millió tonna őszi búza került a magtárakba, de így is lesz elegendő a belföldi ellátásra, sőt még exportra is jut, mintegy 2,3 millió tonna.
Ők is szívesebben pihennének szenteste napján…

Ők is szívesebben pihennének szenteste napján…

4 órája | Nyíregyháza - Aláírásgyűjtést kezdeményeztek december 24-e munkaszüneti nappá nyilvánításáért – van rá esély.

Emberhiány van az almásokban

4 órája | Debrecen - Nagymértékben nehezíti a munkaerőhiány az augusztus közepén elkezdődött almaszüretet.

Szinte tapintható volt az üzleti bizalom

4 órája | Debrecen - Júliusban történelmi csúcsára jutott Magyarszágon a GKI konjunktúraindexe.
Keresik nálunk a csemegekukoricát

Keresik nálunk a csemegekukoricát

4 órája | Hajdúszoboszló - Idén mintegy félmillió tonna csemegekukorica kerül a magyarországi feldolgozókba.

Munkahelyet, de mennyiért?

5 órája | Debrecen - A megkérdezett vállalatok összesen 117 ezer főt tudtak volna felvenni, mégpedig azonnal.
Hiába nyitottunk kaput az Ukrajnából érkezőknek, ők javarészt Nyugat-Európába mennek

Hiába nyitottunk kaput az Ukrajnából érkezőknek, ők javarészt Nyugat-Európába mennek

6 órája | Hajdú-Bihar - Mióta megkönnyítették (vízummentessé tették) az ukrán és a szerb vendégmunkások beutazását az EU-ba, állítólag Magyarországra is sokan jönnek, bár a többség továbbáll nyugatra. A Naplónak nyilatkozó hajdú-bihari vállalatvezetők egybehangzó tapasztalata az, hogy a kvalifikált ukrán és szerb munkaerő javarészt már valamelyik fejlett országban dolgozik jó pénzért, és a képzetlenek közül is legfeljebb azok választanak minket, akik a határ mentén élnek.

Szerkezetátalakítást sürget az almatermelésben az agrárkamara

23 órája | Budapest - Szerkezetátalakítást és technológiai fejlesztéseket javasol a magyar alma versenyképességének megőrzésére a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), október közepétől pedig almafogyasztást népszerűsítő kampányt indít - közölte a testület kedden az MTI-vel.

Romániában újabb közbeszerzést hirdetnek az észak-erdélyi autópálya magyar határhoz vezető szakaszának a befejezésére

23 órája | Kolozsvár - Romániában újabb közbeszerzést hirdetnek az észak-erdélyi autópálya magyar határhoz vezető szakaszának a befejezésére - adta hírül kedden a Mediafax hírügynökség a közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR) híradására hivatkozva.

Elemzők: pozitív meglepetést hozott a júniusi béradat

1 napja | Budapest - A júniusi béradat pozitív meglepetést okozott az elemzői konszenzushoz mérve, és a képzett munkaerő egyre fokozottabb hiányát, a bérmegállapodások és a költségvetési életpályák hatását mutatja - így kommentálták piaci elemzők a Központi Statisztikai Hivatalnak (KSH) a júniusi béradatokról kedden kiadott jelentését.

A Széchenyi Tőkebefektetési Alap befektetései 2000 új munkahelyet hoztak létre

1 napja | Budapest - A Széchenyi Tőkebefektetési Alap (SZTA) portfóliócégeinél idén májusra mintegy 2000-rel nőtt a munkavállalók száma a befektetések elindulásához képest - közölte az SZTA kedden az MTI-vel.
Fehérorosz kereskedelmi küldöttség tárgyalt Debrecenben

Fehérorosz kereskedelmi küldöttség tárgyalt Debrecenben

1 napja | Debrecen - A fehérorosz Mogiljov megye kereskedelmi küldöttségét fogadta augusztus 18-án hivatalában Barcsa Lajos alpolgármester – tudatta aznap a városháza. A delegáció a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara meghívására érkezett Debrecenbe.
Szennyezett tojás - Magyar származású tojásban talált fipronilt a Nébih

Szennyezett tojás - Magyar származású tojásban talált fipronilt a Nébih

1 napja | Budapest - A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma az augusztus elején indult tojás és tojás termék célellenőrzése során fipronilt mutatott ki a 3HU1503T03/4 azonosító számmal rendelkező magyar származású friss tojás tételben - közölte a Nébih hétfőn az MTI-vel.

Fotovoltaikus erőművek megvalósítását támogatja a kormány

1 napja | Budapest - Egy oroszlányi és egy felsőzsolcai fotovoltaikus erőmű létesítéséhez összesen több mint 6 milliárd forint támogatást kap a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (Kehop) keretében az MVM Hungarowind Szélerőmű Üzemeltető Korlátolt Felelősségű Társaság - az erről szóló kormányhatározat hétfőn jelent meg a Magyar Közlönyben.

Módosulnak egyes, az adóhatóság tevékenységével összefüggő NGM rendeletek

1 napja | Budapest - Módosulnak a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) egyes, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tevékenységével összefüggő rendeletei, a szaktárca jogszabálytervezetét hétfőn tették közzé a kormány honlapján.

Pro urbe díjat kapott a Mol-csoport vezérigazgatója Tiszaújvárostól

1 napja | Tiszaújváros - Molnár Józsefet, a MOL-csoport vezérigazgatóját Pro Urbe díjjal tüntették ki a Tiszaújvárosban végzett szakmai és vezetői munkájáért, a díjat augusztus 20-án adta át a város polgármestere, Bráz György - tájékoztatta az MTI-t a Borsod-Abaúj-Zemplén mgeyei város önkormányzata hétfőn.

A vendégmunkás sem az igazi megoldás?

1 napja | Hajdú-Bihar - Hiába nyitottunk kaput az Ukrajnából érkezőknek, ők ugyanis javarészt Nyugat-Európába igyekeznek.
A gyengébb földeken „felsült” a kukorica

A gyengébb földeken „felsült” a kukorica

1 napja | Hajdú-Bihar - A hetek óta tartó aszály jót tett ugyan a gabonafélék betakarításának, de a nagy meleggel párosuló csapadékhiány komoly veszélyt jelent a takarmánynövényekre csakúgy, mint a zöldség-gyümölcs kultúrákra. Vagy nem is annyira?!
Szeptembertől lehet pályázatot benyújtani gázkonvektorok cseréjére

Szeptembertől lehet pályázatot benyújtani gázkonvektorok cseréjére

1 napja | Budapest - Az Otthon melege program fűtéskorszerűsítési alprogramjában szeptember 21-étől lehet beadni a pályázatot gázkonvektorok cseréjére - jelentette be Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fejlesztésért- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkár hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten.
Csökken az üzemanyagok ára

Csökken az üzemanyagok ára

21.08.2017 | Budapest - Csökkenti bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin és 3 forinttal a gázolaj nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. - értesült piaci forrásból az MTI hétfőn.
A Raiffeisen Bank is kínálhat minősített fogyasztóbarát lakáshiteleket

A Raiffeisen Bank is kínálhat minősített fogyasztóbarát lakáshiteleket

21.08.2017 | Budapest - A Raiffeisen Bank Zrt. is megkezdheti a minősített fogyasztóbarát lakáshitelek kihelyezését, a termékek forgalmazásának kezdő időpontját a hitelintézet határozza meg - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) hétfőn az MTI-vel.

Cofidis: nyaralásra és lakásfelújításra terveznek a legtöbbet költeni a magyarok

21.08.2017 | Budapest - A magyarok közül a legtöbben (28 százalék) nyaralásra terveznek költeni az idén, ezt követően az iskolakezdés és a lakásfelújítás (17-17 százalék) szerepel a tervezett kiadások között - derült ki a Cofidis az MTI-hez eljuttatott kutatásából.
Ezért emelkedik a vaj ára

Ezért emelkedik a vaj ára

21.08.2017 | Budapest - Sok tejtermelő felhagyott tevékenységével, miközben divatossá vált a vajfogyasztás.
"Sajnos, az ár a meghatározó"

"Sajnos, az ár a meghatározó"

21.08.2017 | Debrecen - Mennyire fontos nekünk, hogy magyar élelmiszereket vásároljunk? Erre kerestük a választ.
Videó: Örökre eltűnhet a szabolcsi alma

Videó: Örökre eltűnhet a szabolcsi alma

21.08.2017 | Szabolcs-Szatmár-Bereg - Világhírű a szabolcsi alma. Mégis, tíz év múlva akár örökre eltűnhet - ezt állítja a gyümölcs terméktanács. 1

Véget ért a debreceni Farmer Expo

20.08.2017 | Debrecen - Négy nap alatt több mint 30 ezren keresték fel a debreceni Farmer Expót, amely vasárnap este ért véget az egyetem Böszörményi úti campusán - közölte Vaszkó László vásárigazgató az MTI-vel.
Digitális evolúció a bevásárlásban

Digitális evolúció a bevásárlásban

20.08.2017 | Az elmúlt bő másfél évtizedben digitális, kommunikációs és információs (r)evolúción mentünk keresztül. Az új és újszerű digitális megoldások gyorsabbá, könnyebbé tették az információáramlást, átalakították a kommunikációs folyamatokat az élelmiszer-gazdaságra is erőteljes hatást gyakorolva, az alapanyag-termeléstől kezdve a feldolgozáson át az értékesítésig. Fehér András írása.
Összhangban a piaci várakozással

Összhangban a piaci várakozással

20.08.2017 | Budapest - Az európai fuvarozási piac és a magyar gazdaság jó teljesítményének is köszönhető, hogy a nemzetközi fuvarozócég, a Waberer’s International Nyrt. két számjegyű árbevétel-növekedést ért el az idén az első fél évben.
Debreceni polgármester: mérföldkő a 35 milliárdos turisztikai fejlesztési lehetőség

Debreceni polgármester: mérföldkő a 35 milliárdos turisztikai fejlesztési lehetőség

19.08.2017 | Debrecen – Mérföldkő az a kormány döntés melynek jóvoltából több mint 35 milliárd forint turisztikai fejlesztésekre fordítható forrás érkezhet Debrecenbe, Hajdúszoboszlóra, Hortobágyra és a Tisza-tó térségébe a közeljövőben – jelentette ki Papp László, Debrecen polgármestere az ennek az összegnek a felhasználási terveiről szóló szombati sajtótájékoztató elején.

Háromszáz milliárd forint a Kisfaludy szállásfejlesztési programra

19.08.2017 | Budapest - A kormány stratégiai célja a turizmus jövedelemtermelő képességének erősítése, azaz a külföldi turisták tartózkodási idejének meghosszabbítása és költésük növelése, ennek érdekében egyetért a 2030-ig tartó, 300 milliárd forintos Kisfaludy szállásfejlesztési konstrukcióval - derül ki a kormány Magyar Közlönyben pénteken közzétett határozatából.
Nem nyúlunk a nyúlhús után a hentesnél

Nem nyúlunk a nyúlhús után a hentesnél

19.08.2017 | Debrecen - Hiába a sok lehetőséget magában rejtő tudományos háttér, a technológiai fejlesztés, a kiváló exportőri tevékenység és a jó tenyésztési eredmények, hazánkban mégis háttérbe szorul a nyúlhús, holott a nyúl a gazdaságban betöltött szerepe mellett az önellátásban is fontos funkciót tölthetne be – többek között ez is téma volt a Farmer-Expo pénteki nyúltenyésztési konferenciáján.

FM államtitkár: a fogyasztás növelése javíthatja a nyúltenyésztők helyzetét

18.08.2017 | Debrecen - Növelni kell a nyúlhús fogyasztását Magyarországon ahhoz, hogy stabilizálni lehessen a nyúltenyésztők helyzetét - jelentette ki a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára pénteken Debrecenben.

Gálaünnep kezdődött a Derecskei Gyümölcsösben

18.08.2017 | Derecske - Háromnapos gálaünnep kezdődött pénteken a Derecskei Gyümölcsösben abból az alkalomból, hogy ezen a hétvégén kerülnek kosárba az idei első érett Gála almák azokról az almafákról, amelyek elültetésében tavasszal ezer gyerek segített - jelezte az MTI-nek a helyszínen Szabó Imre, az almáskert tulajdonosa.

Homokozót a papának!

18.08.2017 | Néhány hónappal azt követően, hogy az élelmiszeripari nagyvállalkozó átadta az Amerikából nemrég hazatért fiának a családi vállalat cégvezetői feladatait, azzal kellett szembesülnie, hogy a gyerek szinte az összes kereskedelmi partnerükkel szerződést bontott, és egy pillanatig talán maga sem tudta, hogyan tovább. Petneházi Attila írása.

Energiát spórol(j)unk

18.08.2017 | Elkezdődik a gazdák értesítése a vidékfejlesztési program pályázati döntéseiről – mondta a Miniszterelnökség agrár-­vidékfejlesztésért felelős államtitkára úgy a Hajdúsági Expo, mint a Farmer Expo megnyitóján. Barak Beáta írása.
Betakarítás a dadai földeken

Betakarítás a dadai földeken

18.08.2017 | Tiszadada - A megtermelt javak többségét az önkormányzati konyha hasznosítja.
Jávor András: végveszélyben a juhágazat

Jávor András: végveszélyben a juhágazat

18.08.2017 | Debrecen - A régi-új elnök célja ismét versenyképessé tenni a juhtenyésztést.
Farmer Expo: Csenge a „papija” örökébe lép

Farmer Expo: Csenge a „papija” örökébe lép

18.08.2017 | Debrecen - A fiatal lány olyan feltűnő jelenség volt a tenyészjuhokat bemutató pavilonban, hogy eszünkbe nem jutott volna riportalanyként egy hatvanas éveiben járó férfiembert mikrofonvégre kapni. Csenge elárulta, hogy Erdélyből érkeztek, a nagypapáját kísérte el; vagy talán az őt…
Előző
123456  
 


hirdetés