Változó a termésátlag megyénkben

Változó a termésátlag megyénkben

1 napja | Miskolc - A kukorica aratásával még van, ahol kivárnak, hogy száradjon.
Matolcsy: kilenc szellemi műhely működik majd a "bölcs várban"

Matolcsy: kilenc szellemi műhely működik majd a "bölcs várban"

21.09.2018 | Budapest - Kilenc szellemi műhely működik majd a "bölcs várban", a tudás házában, az épületben egyebek mellett 3 doktori program, köztük a Széchenyi Egyetem angol nyelvű doktori iskolája, 2 alapítvány, könyvkiadó és érmekiállítás is helyet kapott - mondta Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke pénteken azon a rendezvényen, amelyen átadták az egykori budai Óvárosháza felújított épületét a budai Várban.

Sicontact: a kisvállalkozásokon keresztül jutnak el a nagyokhoz a kiberbűnözők

3 órája | Budapest - A kiberbűnőzök útja a nagyobb cégekhez sokszor a kevésbé védett kis- és közepes vállalatokon (kkv), beszállítókon keresztül vezet, ezért fontos, hogy ezek is védekezzenek a támadások megelőzése érdekében - áll az ESET Internet Security és a szintén IT-biztonsággal foglalkozó Sicontact Kft. közös közleményében.

Közgazdász: a pénzügyi és a biztosítási szektorban nőttek legkevésbé a bérek

21 órája | Budapest - A legkevésbé a pénzügyi és a biztosítási szektorban nőttek a keresetek - mondta Regős Gábor, a Századvég közgazdásza szombaton az M1 aktuális csatornán.

A Nébih élménypedagógiai programjaival bővült a Minipolisz gyermekváros

23 órája | Budapest - Élménypedagógiai programokat kínáló és hasznos ismereteket közvetítő tereket adott át a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a budapesti Minipolisz interaktív gyermekvárosban szombaton.

Hegyközségek Nemzeti Tanácsa: leginkább a családi és a hobbipincészetekben fordul elő mustgázmérgezés

1 napja | Budapest - Többnyire a családi és a hobbipincészetekben okoz baleseteket a mustgáz - mondta Brazsil Dávid, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkára szombaton az M1 aktuális csatornán.

Nem változik az üzemanyagok jövedéki adója októbertől

21.09.2018 | Budapest - Nem változik októbertől az üzemanyagok jövedéki adója, mivel az adóhatóság által vizsgált időszakban 50 dollár fölött maradt az ásványolaj Brent napi jegyzések alapján meghatározott hordónkénti átlagára. A benzin jövedéki adója így 120 forint, a gázolajé 110,35 forint marad.

Az Aegon Lakástakarékpénztár októbertől felfüggeszti értékesítési tevékenységét

21.09.2018 | Budapest - Az Aegon Lakástakarékpénztár Zrt. október 1-jétől felfüggeszti értékesítési tevékenységét, új szerződéseket a szeptember 28-ig benyújtott ajánlatok alapján fogad el - tette közzé a társaság a honlapján.

Időszakosan leállítanak két belga atomerőművet

21.09.2018 | Brüsszel - Leállítja két belgiumi atomerőművét az ősszel a francia Engie cég a reaktorok kiszolgáló épületeinek betonfalán észlelt repedések miatt, a létesítményeket várhatóan jövő tavaszig nem indítják újra.

Káralap létrehozását követelik a gyógyszergyártóktól a fogyasztóvédők

21.09.2018 | Budapest - A gyógyszergyártók által fenntartott káralap létrehozását tartja szükségesnek a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ), hogy ennek terhére a vásárlók visszaválthassák a forgalomból kivont gyógyszereket.

Szijjártó Münchenben: Magyarország bajor barátainak is köszönheti sikerét

21.09.2018 | München - A magyarok nagyon sokat dolgoztak és imádkoztak, hogy hazájuk ismét sikeres és büszke ország legyen, és küzdelmeiket nem tudták volna sikeresen megvívni, ha nincsenek barátaik, és nincsenek bajor barátaik - hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Münchenben a magyar főkonzulátus új épületének avató ünnepségén.

Brexit/EU-csúcs - Gyengül a font a brit kormányfő kijelentésére

21.09.2018 | Budapest - Napon belüli mélypontra gyengült a font a dollárral szemben péntek kora délután a brit kormányfőnek arra a kijelentésére, hogy holtpontra jutottak a brit EU-tagság megszűnésének feltételrendszeréről folyó tárgyalások.
Szijjártó: Magyarország nem támogat a bajor autóipar helyzetét rontó brüsszeli kezdeményezéseket

Szijjártó: Magyarország nem támogat a bajor autóipar helyzetét rontó brüsszeli kezdeményezéseket

21.09.2018 | München - Magyarország soha nem fog olyan javaslatot támogatni Brüsszelben, amely rontaná a német, és ezen belül a bajor autóipar helyzetét - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Münchenben.

Átadták az Év Széchenyi Vállalkozása Díjakat

21.09.2018 | Budapest - Átadták az Év Széchenyi Vállalkozása díjakat pénteken Budapesten, a három kategóriában odaítélt fődíjat a Sárvári Gyógyfürdő Kft., a Neuron Szoftver Kft., valamint a Reálterv Építésziroda Kft. kapta.

Európai Bizottság: az EU tagállamai csaknem 150 milliárd euró adóbevételtől esnek el

21.09.2018 | Brüsszel - A jelenlegi uniós áfarendszer reformjára és az uniós szintű együttműködés javítására van szükség, ugyanis az Európai Unió tagállamai még mindig csaknem 150 milliárd euró áfabevételtől esnek el - közölte az Európai Bizottság pénteken közzétett tanulmányában.
AM: a tavalyinál több kukorica teremhet idén

AM: a tavalyinál több kukorica teremhet idén

21.09.2018 | Budapest - A kedvező időjárásnak köszönhetően a tavalyinál valamivel több kukorica teremhet az idén, napraforgóból pedig a múlt évihez hasonló mennyiséget takaríthatnak be a gazdák - mondta Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért felelős államtitkára pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.
Ilyen a magyar (Agro)virtus!

Ilyen a magyar (Agro)virtus!

21.09.2018 | Budapest - Egyetemistáknak hirdetett digitális-agrár­technológiai versenyt a kamara.

PM: a gazdaságpolitika legfontosabb kihívása a versenyképesség javítása

21.09.2018 | Budapest - A magyar gazdaságpolitika legfontosabb kihívása a versenyképesség javítása - mondta Turóczy László, a Pénzügyminisztérium (PM) versenyképességért felelős helyettes államtitkára pénteken Budapesten, a magyar vállalkozások nemzetközi versenyképességéről tartott konferencián.

A cégek adminisztrációs terheinek csökkentését tervezi a PM

21.09.2018 | Budapest - A vállalkozások versenyképességének növelése érdekében a kormány az adóadminisztrációs terhek csökkentését tervezi - mondta Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium (PM) adóügyekért felelős államtitkára Budapesten pénteken.
Nem lehet csak félig innovatívnak lenni

Nem lehet csak félig innovatívnak lenni

21.09.2018 | Csenger, Nagykálló, Újfehértó - Sajnos, Magyarországon létezik egy olyan kifejezés, hogy „léalma-technológia”.

PM: az átlagos bruttó bér majdnem 325 ezer forint

21.09.2018 | Budapest - Mintegy 325 ezer forint az átlagos bruttó bér Magyarországon, ez nettó 216 ezer forintot jelent - mondta Marczinkó Zoltán, a Pénzügyminisztérium (PM) munkaerőpiacért és vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára péntek reggel az M1 aktuális csatornán.
Az aszály ellenére is elfogadható a dohány minőség

Az aszály ellenére is elfogadható a dohány minőség

21.09.2018 | Nyíregyháza - Megkezdte az idén termett, mesterséges szárítású dohányok felvásárlását az ULT Magyarország Kft.
A Magyar Államkincstárral ismerkedtek a berzések Miskolcon

A Magyar Államkincstárral ismerkedtek a berzések Miskolcon

3 órája | Miskolc - Pénzügyi tudatosságra nevel az államkincstár új okostelefonos alkalmazása.

Az öntözés fejlesztése az egyik legfontosabb mezőgazdasági feladat

20.09.2018 | Budapest - A magyar gazdákat nem érintette olyan súlyosan az idei aszály, mint nyugat-európai társaikat, ugyanakkor a kormány komplex öntözési program bevezetésével szeretné elejét venni a hasonló problémáknak - közölte az Agrárminisztérium az MTI-vel csütörtökön.
Törökországba költözteti a Negro gyártását Győrből a Mondelez, bezár a cukorkagyár

Törökországba költözteti a Negro gyártását Győrből a Mondelez, bezár a cukorkagyár

20.09.2018 | Győr - A snackgyártó Mondelez International vállalat áthelyezi a Negro cukorkák gyártását a törökországi Gebzében található üzemébe jövő év június végéig, ezzel megszűnik a Győri Keksz Kft. által üzemeltetett cukorkagyár működése Győrben - tájékoztatta a Mondelez Hungária Kft., valamint a Győri Keksz Kft. kommunikációs tanácsadója csütörtökön az MTI-t.

Elektromos járműveket is gyárt a jövőben az Audi Hungaria Zrt.

20.09.2018 | Győr - Magyarország európai autóipari nagyhatalom lett - mondta Szijjártó Péter az Audi Hungária Zrt. alapításának 25. évfordulóján rendezett ünnepségen csütörtökön, ahol az Audi AG igazgatótanácsának megbízott elnöke, Abraham Schot bejelentette, elektromos meghajtású járműveket is gyártanak majd Győrben.

Deloitte: jelentős változásokat hoz az adókikerülés elleni direktíva a vállalkozások számára

20.09.2018 | Budapest - A nemzeti jogba az év végéig átültetendő adókikerülés elleni direktíva (ATAD) számos, a hazai vállalkozásokat is érintő módosítást tartalmaz, amelyek közül a legjelentősebb a kamatlevonhatósági szabályok változása - hívja fel a figyelmet a Deloitte.

Európai Bizottság: az Airbnb lépéseket tesz, hogy megfeleljen az uniós fogyasztóvédelmi szabályoknak

20.09.2018 | Brüsszel - Az Európai Bizottság és az uniós fogyasztóvédelmi hatóságok júliusi felhívását követően a szálláshelyek online piacterét üzemeltető Airbnb elkötelezte magát amellett, hogy módosítja szerződéses feltételeit és az árait átláthatóbban tünteti fel - közölte Vera Jourová, a jogérvényesülésért, a fogyasztópolitikáért és a nemek közötti esélyegyenlőségért felelős biztos csütörtökön.

ITM: növelni kell a magyar vállalatok hozzáadott értékét

20.09.2018 | Budapest - A magyar tulajdonú vállalatok hozzáadott értékének növelésén keresztül érhető el a lakosság életminőségének javítása az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) víziója szerint - mondta György László, a tárca gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára csütörtökön egy szakmai konferencián, Budapesten.

Devizahitel - Uniós bíróság: nem elégséges, ha egy kölcsönszerződés általánosságban ír az árfolyamkockázatról

20.09.2018 | Brüsszel/Luxembourg - Az árfolyamkockázat esetében nem elégséges, ha egy pénzintézet általánosságban írt arról egy kölcsönszerződésben - mondta ki csütörtöki döntésében az Európai Unió Bírósága csütörtökön.
A Sanmina 6,7 milliárd forintból fejleszti tatabányai gyárát

A Sanmina 6,7 milliárd forintból fejleszti tatabányai gyárát

20.09.2018 | Budapest- A Sanmina 6,7 milliárd forintból fejleszti tatabányai gyárát 2022-ig, a beruházáshoz a kormány 1,2 milliárd forint vissza nem térítendő támogatással járul hozzá.
Megyék szerint tipizált helyközi autóbuszpark

Megyék szerint tipizált helyközi autóbuszpark

20.09.2018 | Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Az autóbusz-állomány átlagéletkorának csökkentése­­­ a cél.
Elnyelik a gyárak a munkaerőt, kevés az ember Szikszón

Elnyelik a gyárak a munkaerőt, kevés az ember Szikszón

20.09.2018 | Szikszó - Az egykori közmunkások jelentős része a versenyszférában dolgozik.

EU-csúcs - A cseh és a máltai kormányfő is támogatna egy második Brexit-népszavazást

20.09.2018 | Brüsszel/Salzburg - Üdvözlendő lenne egy második népszavazás az Egyesült Királyság európai uniós tagságáról - hangoztatta Andrej Babis cseh és Joseph Muscat máltai kormányfő csütörtökön, az informális salzburgi EU-csúcs szünetében. Theresa May brit miniszterelnök azonban kizárta ennek a lehetőségét.
Idén 48 ezer forintba került egy alsós iskolakezdése egy felmérés szerint

Idén 48 ezer forintba került egy alsós iskolakezdése egy felmérés szerint

20.09.2018 | Budapest - Egy alsós gyerek iskolakezdése 2018-ban átlagosan 48 000 forintba került a szülőknek, egy felsősé pedig 61 000 forintba - derül ki a Bónusz Brigád és a GKI Digital közös felméréséből.

Varga: kiemelkedően nőttek a keresetek júliusban

20.09.2018 | Budapest - Kiemelkedő a keresetek júliusi és első hét havi emelkedése - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter az M1 aktuális csatornán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatairól csütörtökön.

Amerikai importvámok - Londoni elemzők: kedvezőtlen, de nem katasztrofális a várható növekedési hatás

19.09.2018 | London - Londoni pénzügyi elemzők szerint kedvezőtlen növekedési hatásai lehetnek a kínai és az amerikai gazdaságban a kínai importárukra kirótt újabb amerikai vámoknak, de az valószínűtlen, hogy az intézkedésnek katasztrofális következményei lennének, bár a kereskedelmi konfliktus további eszkalációját a kínai gazdaság jövőre már komolyabban megszenvedheti.
Naperőmű épül Bükkábrányban

Naperőmű épül Bükkábrányban

21.09.2018 | Bükkábrány - Letették az első bükkábrányi naperőmű alapkövét szerda délután.

ITM: a szakképzés és a felnőttképzés a gazdaságot szolgálja

19.09.2018 | Zalaegerszeg - A szakképzés és a felnőttképzés a gazdaságot szolgálja, a szakgimnáziumi képzés akkor tölti be a szerepét, ha a diákok a szakma megszerzése után fejezik be tanulmányaikat - mondta Pölöskei Gáborné, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára szerdán Zalaegerszegen.

Felmérés: a munkáltatók további információt igényelnek a béren kívüli juttatásokról

19.09.2018 | Budapest - A munkáltatók további információkat és útmutatást igényelnek ahhoz, hogy felelős döntést hozhassanak a béren kívüli juttatásokról a szabályok januárban életbe lépő változásai miatt - közölte az Edenred Magyarország szerdán az MTI-vel reprezentatív felmérése alapján.

Az Európai Bizottság nyilvántartásba vett egy élelmiszerminőség biztosítását célzó polgári kezdeményezést

19.09.2018 | Brüsszel - Az Európai Bizottság biztosi testülete úgy döntött, hogy nyilvántartásba veszi az élelmiszertermékek esetében előforduló csalások megelőzését sürgető európai polgári kezdeményezést - közölte az uniós bizottság szerdán.

Az Európai Bizottság nyilvántartásba vett egy, az uniós forrásokkal való csalás visszaszorítását célzó polgári kezdeményezést

19.09.2018 | Brüsszel - Az Európai Bizottság úgy döntött, hogy nyilvántartásba veszi az uniós források esetében előforduló csalások megelőzését sürgető európai polgári kezdeményezést - közölte az Európai Unió brüsszeli végrehajtó testülete szerdán.

Javaslatcsomagot dolgozott ki a gyáriparosok szövetsége a szakképzés megújításához

19.09.2018 | Budapest - Komplex javaslatcsomagot dolgozott ki a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) a szakképzés megújításához, a tudásalapú innovatív gazdaság szakképzésének stratégiájához - mondta Futó Péter, a szervezet elnöke sajtótájékoztatón szerdán Budapesten.
Kiút a közmunkából? Van, ahol ez sikerült

Kiút a közmunkából? Van, ahol ez sikerült

19.09.2018 | Miskolc - Megyénkben több mint 35 ezer közmunkás van, a cél az lenne, hogy a közmunkások valódi munkahelyet találjanak.

Júliusban is Magyarországon nőtt a leggyorsabban az építőipari termelés az EU-ban

19.09.2018 | Luxembourg - Az előző hónaphoz hasonlóan, júliusban is Magyarországon bővült éves összevetésben a legnagyobb mértékben, 38 százalékkal az építőipar termelése az Európai Unióban - ez derült ki az uniós statisztikai hivatal (Eurostat) szerdán kiadott jelentéséből.
Előző
123456  
 

hirdetés