Behajtási ünnepet tartottak a Hortobágyon

Behajtási ünnepet tartottak a Hortobágyon

6 órája | Hortobágy - A pásztorok védőszentjének, Dömötörnek a napján véget ért az idei legeltetési szezon a Hortobágyon, az állatokat szombaton látványos behajtási ünnep keretében terelték be téli szálláshelyeikre.
Vincziczki András: Emelkedtek az alapanyagárak

Vincziczki András: Emelkedtek az alapanyagárak

12 órája | Nyíregyháza - Európában e tekintetben Ausztria és Németország az irányadó.

MASZSZ: a V4-ek szakszervezetei a szociális Európa mellett foglaltak állást

9 órája | Budapest - Két magyar konföderáció aláírta pénteken Varsóban a visegrádi országok szakszervezeti szövetségeinek nyilatkozatát, amely szerint támogatják a szociális jogok európai pillérének a göteborgi szociális csúcson való kihirdetését - közölte a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASSZ) szombaton az MTI-vel.
Továbbra is sokan tartoznak tartósan az adóhatóságnak

Továbbra is sokan tartoznak tartósan az adóhatóságnak

14 órája | Budapest - Továbbra is sok tartós adósa van a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV), szeptember végén 2889 magánszemély és egyéni vállalkozó tartozott egyenként több mint 10 millió forinttal, és 1856 társaság, szervezet egyenként több mint 100 millió forinttal 180 napon keresztül, folyamatosan az adóhatóságnak - derül ki a NAV honlapján közzétett adatokból.

Kis Miklós Zsolt: jövő év májusától működik az országos jégkár-mérséklő rendszer

14 órája | Karcag - Jövő év májusától működik majd az országos jégkár-mérséklő rendszer, amellyel több tízmilliárd forint megtakarítás érhető el évente csak a mezőgazdaságban - közölte a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára pénteken Karcagon.
Nehéz kijelölni a célokat

Nehéz kijelölni a célokat

15 órája | Debrecen - A Debreceni Egyetem az elnyert 23,2 milliárdjával messze kiemelkedik a városban a támogatásra pályázók között.
Folytatná az áfacsökkentést az Agrárkamara

Folytatná az áfacsökkentést az Agrárkamara

1 napja | Miskolc - Az agrárpolitika változásának irányvonalairól és a vidékfejlesztés helyzetéről egyaránt szó esett azon a szakmai rendezvényen, amelyet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) rendezett a napokban „Erősödő agrár- és élelmiszergazdaság, jólétben gyarapodó vidék” címmel Miskolcon, az Avasi Gimnázium Színháztermében.

NGM: sikeres a bankkártya-elfogadóhelyek telepítési programja

20.10.2017 | Budapest - Rendkívül sikeres a tavaly indított bankkártya-elfogadóhely telepítési program, az első lépcsőben a 2017. december 31-ig vállalt 30 200 terminálnak már több mint a felét forgalomba helyezték a programban részt vevő szolgáltatók. A most meghirdetett újabb 30 ezer terminállal a közeljövőben az online pénztárgépekhez viszonyított lefedettség megközelíti majd a 80 százalékot. Az újabb elfogadóhelyek telepítésének költségvetési forrását a kormány már korábban biztosította - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI érdeklődésére.
Videó: 270 ezerért mennének el dolgozni a fiatalok

Videó: 270 ezerért mennének el dolgozni a fiatalok

20.10.2017 | Budapest - 270 ezer forint. Ennyiért már szívesen elmennének dolgozni a mostani középiskolások és egyetemisták. A fiatalok körében az álomfizetések azonban ettől jóval magasabbak.

Profession.hu: majdnem minden szakterületre elért a munkaerőhiány

19.10.2017 | Budapest - Majdnem minden szakterületre elért a munkaerőhiány a profession.hu felmérése szerint, az állásközvetítő portálon 2017 harmadik negyedévében meghirdetett 35 ezer állás új rekordot jelent.

Október 23. - Közel 40 százalékkal több foglalás érkezett a hosszú hétvégére

19.10.2017 | Budapest - Jót tesz a hosszú hétvége a belföldi turizmusnak, közel 40 százalékkal többen foglaltak szállást az átlagosnál, Eger, Budapest és Gyula vendégforgalma lesz a legnagyobb a következő napokban - közölte a Szallas.hu legfrissebb adatai alapján.

OGY - ÁSZ: növekedés jellemezte tavaly a magyar gazdaságot

19.10.2017 | Budapest - Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) megállapította, hogy a 2016. évi költségvetés végrehajtása szabályszerű volt. A hiány és az államadósság alakulása a jogszabályi előírásoknak és az uniós feltételeknek megfelelt; a zárszámadási törvényjavaslat megalapozott, az abban szerepeltetett adatok megbízhatóak - jelentette ki az előterjesztés csütörtöki parlamenti vitájában a számvevőszék elnöke.
Fotók: Hej, halászok, halászok…

Fotók: Hej, halászok, halászok…

19.10.2017 | Hortobágy - A Hortobágyi Halgazdaság 3 ezer 600 hektárnyi tófelületéről ezekben a hetekben mintegy 1500 tonna halat (aminek 80 százaléka ponty) fognak ki és értékesítenek.

KSH: augusztusban 13,2 százalékkal nőttek a keresetek

19.10.2017 | Budapest - Augusztusban a bruttó átlagkereset 13,2 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit - jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A növekedés üteme alig különbözött az előző havi 13,1 százalékostól, de az augusztusiban szerepet játszott a jutalmak és prémiumok, valamint más egyszeri kifizetések 31,0 százalékos növekedése, ezektől megtisztítva 12,4 százalékos volt a keresetek átlagos emelkedése.
A saját lábára állt végre ez az ország

A saját lábára állt végre ez az ország

19.10.2017 | Nyíregyháza - A magyar vállalkozók szívós munkával váltak nemzetgazdasági szereplővé – mondta Orbán Viktor Nyíregyházán.
Jó javaslatokkal álltak elő a védőnők

Jó javaslatokkal álltak elő a védőnők

19.10.2017 | Debrecen - Az alpolgármester vezetésével ezentúl havi szinten egyeztetnek a problémákról.
Átadták a Nébih megújult laboratóriumát

Átadták a Nébih megújult laboratóriumát

19.10.2017 | Debrecen - A debreceni labor új részlegét 110 millió forintból alakították ki.
Plusz pénzeket kérnek az óvodákra, bölcsődékre

Plusz pénzeket kérnek az óvodákra, bölcsődékre

20.10.2017 | Debrecen - Az építőipar fellendülése 30 százalékkal emeli az építési és felújítási költségeket.
További háziorvosi rendelők felújítása a cél

További háziorvosi rendelők felújítása a cél

18.10.2017 | Debrecen - Újabb három rendelő renoválását kezdeményezi az önkormányzat.
Lasszóval fogják a napszámosokat

Lasszóval fogják a napszámosokat

18.10.2017 | Nyíregyháza - A munkaadók sokszor nem hivatalosan viszik el az embereket, akik arra az időre szabadságot jelentenek.
Félnek a polgármesterek, hogy nem jönnek ki a pénzből

Félnek a polgármesterek, hogy nem jönnek ki a pénzből

17.10.2017 | Hajdú-Bihar - Az államtól lehet igényelni többletforrást, persze csak indokolt és igazolható esetben.
NI: harmincszoros létszám­növekedés 12 év alatt

NI: harmincszoros létszám­növekedés 12 év alatt

17.10.2017 | Debrecen - A National Instruments ma már a szolgáltatóiparban is az egyik legnagyobb a városban.
Bár sokat futottak, de szervizelve voltak

Bár sokat futottak, de szervizelve voltak

17.10.2017 | Budapest - Jobban megéri volt céges járművet venni, mint külföldről választani használtautót.

Új típusú duális képzés indult el Debrecen egyik legnagyobb munkaadójánál

16.10.2017 | Debrecen - Együttműködési megállapodást kötött a Határ úti Ipari Parkban működő FAG a Debreceni Szakképzési Centrummal (DSZC) arról, hogy az utóbbi égisze alatt működő Brassai Sámuel Gimnázium és Műszaki Szakgimnázium és a Beregszászi Pál Szakközépiskola és Szakiskola 29 tanulója technikusi képzésének egy részét a cégnél töltse.
„Talán az ötven év fölöttieknek a legnehezebb a helyzete”

„Talán az ötven év fölöttieknek a legnehezebb a helyzete”

16.10.2017 | Debrecen - Ezúttal azt kérdeztük a debreceniektől, szerintük melyik korosztálynak a legnehezebb elhelyezkedni. Nézzük a válaszokat.
Balog: nem csak a nyugdíjkorhatárt betöltők kapnak nyugdíjprémiumot

Balog: nem csak a nyugdíjkorhatárt betöltők kapnak nyugdíjprémiumot

16.10.2017 | Budapest - Nemcsak a nyugdíjkorhatárt betöltött idősek, hanem a fiatalabb, nyugdíjszerű ellátásban részesülők is megkapják novemberben a nyugdíjprémiumot a kormány legutóbbi ülésén hozott döntés értelmében - jelentette be az emberi erőforrások minisztere hétfőn Budapesten.
Szupergyors internetet és teljes wifi-lefedettséget kapnak az iskolák 2019 végéig

Szupergyors internetet és teljes wifi-lefedettséget kapnak az iskolák 2019 végéig

16.10.2017 | Budapest - Szupergyors internetet és teljes wifi-lefedettséget kapnak az állami és egyházi iskolák 2019 végéig - jelentette be a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

NFM: már 1,5 milliárd forintnyi fűtéskorszerűsítési pályázat támogatásáról született döntés

16.10.2017 | Budapest - Az Otthon Melege Program fűtéskorszerűsítést támogató alprogramjára az október 15-i határidőig csaknem 6000 pályázat érkezett több mint 3 milliárd forintos támogatási igénnyel, a folyamatos értékelés miatt már a benyújtott pályázatok fele kapott összesen 1,5 milliárd forintnyi támogatást - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) hétfőn az MTI-vel.

Még mindig sokan dolgoznak közmunkásként Pocsajban

16.10.2017 | Pocsaj - A falu legnagyobb foglalkoztatója még mindig a települési önkormányzat, ez évekkel ezelőtt is így volt, és azóta sem változott.
Egy koron túl már reménytelen munkát találni?

Egy koron túl már reménytelen munkát találni?

16.10.2017 | Debrecen - A megkérdezettek negyede legalább félszáz helyre adta be az önéletrajzát; sikertelenül.

Negyvenöt év felett is (szak)ember az ember

15.10.2017 | Debrecen - A Naplónak nyilatkozó vállalatvezetők szerint a ’40-esek éppen a legjobb korban vannak.

Az Egyesült Államokban a hetedik bank ment csődbe az idén

15.10.2017 | Budapest - Hét bank ment csődbe az idén eddig az Egyesült Államokban, miután tavaly öt.

Közjegyző: az örökölt vagyonnal felel az örökös a tartozásért

14.10.2017 | Budapest - Sok a félreértés az örökléssel és a hagyatékkal kapcsolatban, mivel előfordul, hogy az örökül hagyónak tartozása, hitele volt. Az örökös elsősorban a megörökölt vagyonnal felel a tartozásért - mondta Parti Tamás, a Budapesti Közjegyzői Kamara elnöke az M1 aktuális csatornán szombaton.

Megjelent a rendelet az agrártámogatások idei összegéről

14.10.2017 | Budapest - Megjelent a földművelésügyi miniszter rendelete az egyes agrártámogatások 2017. évi összegeiről.
Jövő márciusra készül el a Nyíregyházi Állatpark látogatócentruma

Jövő márciusra készül el a Nyíregyházi Állatpark látogatócentruma

13.10.2017 | Nyíregyháza - A tervek szerint 2018 márciusára készül el a Nyíregyházi Állatpark hópárduckifutója és az új főbejáratot is magában foglaló látogatócentruma.

Bombafenyegetés miatt kiüríttették a Raiffeisen Bank összes oroszországi fiókját

13.10.2017 | Moszkva - Bombafenyegetés miatt a hatóságok kiüríttették a Raiffeisen Bank összes oroszországi fiókját, és nem működik a pénzintézet telefonos ügyfélközpontja sem - közölte pénteken az Interfax hírügynökség.

Az Uber benyújtotta fellebbezését londoni engedélyének megvonása ellen

13.10.2017 | London - Az Uber benyújtotta pénteken londoni szolgáltatási engedélyének megvonása elleni fellebbezését.
Megállapodott a Tesco a szakszervezetekkel

Megállapodott a Tesco a szakszervezetekkel

13.10.2017 | Budapest - Megállapodott a Tesco a szakszervezetekkel pénteken a béremelésről és a létszámbővítésről.
Felpörgették a kazánpiacot az építkezések; vasárnapig lehet támogatásért pályázni kazáncseréhez

Felpörgették a kazánpiacot az építkezések; vasárnapig lehet támogatásért pályázni kazáncseréhez

13.10.2017 | Budapest - A lakásépítések, felújítások felfutása, valamint a korszerűsítést segítő támogatások felpörgették a kazánpiacot is, október 15-én éjfélig még lehet pályázni az Otthon melege program fűtéskorszerűsítési alprogramjára elektronikus úton, az ügyfélkapun keresztül.
Másfél milliárd forint értékben épülnek ipari parkok a bihari térségben

Másfél milliárd forint értékben épülnek ipari parkok a bihari térségben

13.10.2017 | Berettyóújfalu - Másfél milliárd forint értékben épülnek ipari parkok a bihari térség öt településén - mondta Vitányi István (Fidesz-KDNP), a térség országgyűlési képviselője pénteken Berettyóújfaluban, a XX. Bihari számadó napok megnyitóján.
Szijjártó: a brit-magyar kapcsolatoknak továbbra is sikeresnek kell maradniuk

Szijjártó: a brit-magyar kapcsolatoknak továbbra is sikeresnek kell maradniuk

13.10.2017 | Budapest - A brit-magyar kapcsolat sikersztori, és annak is kell maradnia, függetlenül attól, hogy Nagy-Britannia az EU tagállama-e vagy sem - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a budapesti brit nagykövetség új, Füge utcai épületének ünnepélyes megnyitóján pénteken.
Élelmiszer-minőség - Orbán: az európai gazdaság kötőanyaga a bizalom

Élelmiszer-minőség - Orbán: az európai gazdaság kötőanyaga a bizalom

13.10.2017 | Budapest/Pozsony - Az európai gazdaság az egymás iránti bizalmon nyugszik, ez a kötőanyaga - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a pozsonyi várban.
Az „Ipar napjai” a műszaki karon

Az „Ipar napjai” a műszaki karon

13.10.2017 | Debrecen - Kétnapos szakmai programot tart az érdeklődő cégek és partnerek számára a város a Debreceni Egyetem Műszaki Karával közösen. Célja, hogy bemutassa oktatásfejlesztési erőforrásait, illetve lehetőséget biztosítson a régióban működő vállalkozások számára a párbeszédre.

Az agrárkamara falugazdász és tanácsadó hálózattal segíti tagjait

13.10.2017 | Budapest - Az agrárkamara felkészült szakértő-, falugazdász- és tanácsadó hálózattal segíti tagjait - mondta Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetségének (Magosz) elnöke pénteken az M1 aktuális csatornán.
Novák: novemberben utalják át a nyugdíjprémiumot és a nyugdíjkorrekciót

Novák: novemberben utalják át a nyugdíjprémiumot és a nyugdíjkorrekciót

13.10.2017 | Budapest - Novemberben kapják kézhez a nyugdíjasok a nyugdíjprémiumot, valamint a nyugdíjkorrekció összegét - erősítette meg az MTI-nek Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyekért is felelős államtitkára.
Előző
123456  
 

hirdetés