Édes borok bemutatóján szerepelt Madridban a magyar tokaji aszú

Édes borok bemutatóján szerepelt Madridban a magyar tokaji aszú

6 órája | Madrid/Tokaj - Természetes édes borok bemutatóján szerepelt Madridban a magyar tokaji aszú; a spanyol fővárosban a héten zajló Salón de Gourmets nemzetközi gasztronómiai vásárhoz kapcsolódó, egy-egy német, spanyol és magyar borvidéket bemutató borkóstolón Josep Roca, a többször is a világ legjobb éttermének választott El Celler de Can Roca sommelier-ja is méltatta a magyar borokat.
Cél a hátrányos helyzetűek megsegítése

Cél a hátrányos helyzetűek megsegítése

9 órája | Debrecen - Több mint száz vállalkozás részesülhet állami támogatásban.
Állásokra, gyakorlati helyekre vadásztak szerdán Debrecenben

Állásokra, gyakorlati helyekre vadásztak szerdán Debrecenben

9 órája | Debrecen - Mintegy 1500 állás találhatott gazdára szerdán a Debreceni Egyetemen, ahol minden eddiginél nagyobb alapterületen és rekordszámú kiállítóval várta a hallgatókat a jubileumi, 20. Állásbörze.
Kulcs a jövőhöz, karrierhez - Interjú Joerg Bauerrel

Kulcs a jövőhöz, karrierhez - Interjú Joerg Bauerrel

10 órája | Kisvárda - Hamarosan a világ egyik legsikeresebb vállalatától tanulhatnak a szerencse fiai és lányai.
Fókuszban a települések problémái

Fókuszban a települések problémái

11 órája | Püspökladány - A munkahelyteremtés nem a pályázatoktól, hanem az önkormányzatoktól függ.
Csökken az üzemanyagok ára

Csökken az üzemanyagok ára

12 órája | Budapest - Csökkenti bruttó 4-4 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt. - értesült piaci forrásokból az MTI szerdán.
Még több hűtőszekrényt és mosógépet vásárolunk

Még több hűtőszekrényt és mosógépet vásárolunk

19 órája | Budapest - Ebben az esztendőben tovább nőhet a tartós fogyasztási cikkek piaca Magyarországon.

A családunkért aggódunk

19 órája | Budapest - Nincs mindenkinek lehetősége arra, hogy milliós likvid megtakarítást halmozzon fel.

Egészségre veszélyes vízvezetékeket cseréltek le Borsodban

1 napja | Miskolc - Azbesztcementből készült ivóvízvezetékeket cseréltek ki, és újakat is lefektettek Borsod-Abaúj-Zemplén megye tizenhárom településén a Svájci-Magyar Együttműködési Program keretében, a beruházás meghaladta a két és félmilliárd forintot - hangzott el a projekt záró rendezvényén Miskolcon, kedden.

Egyre több magyar turista utazik Németországba

1 napja | Debrecen - Egyre több magyar turista utazik Németországba, az elmúlt tíz évben 65,5 százalékkal nőtt a magyarok által eltöltött vendégéjszakák száma, ami már meghaladja az évi 707 ezret - közölte a Német Turisztikai Hivatal magyarországi igazgatója kedden Debrecenben.
Nébih: a trappista sajtok megfeleltek az élelmiszerbiztonsági szempontoknak

Nébih: a trappista sajtok megfeleltek az élelmiszerbiztonsági szempontoknak

1 napja | Budapest - Valamennyi, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) által vizsgált trappista sajt megfelelt az élelmiszerbiztonsági szempontoknak, a szakemberek kisebb hiányosságot főleg a tápérték jelölésénél találtak - közölte a hivatal az MTI-vel kedden.

NMHH: bírság az internetes áfacsökkentéssel egyidejűleg jogsértően díjat emelő szolgáltatónak

25.04.2017 | Budapest - Háromszázezer forintos bírsággal sújtott a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) hivatala egy szolgáltatót, amiért az az internetes áfacsökkentést figyelmen kívül hagyva nem változtatta meg a számlák végösszegét - közölte a hatóság kedden közleményben az MTI-vel.
Stadler: nem kerül duplájába a tram-train járművek beszerzése

Stadler: nem kerül duplájába a tram-train járművek beszerzése

25.04.2017 | Budapest - Nem kerül duplájába a Hódmezővásárhelyt Szegeddel összekötő villamosvasúti rendszer, a tram-train járművek beszerzése, az ár 16,27 százalékkal haladja meg a becsült értéket - reagált a Stadler nemzetközi vasúti járműgyártó cég a Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfői közleményére kedden.
Itt ellenőriz a NAV a héten Hajdú-Biharban!

Itt ellenőriz a NAV a héten Hajdú-Biharban!

25.04.2017 | Hajdú-Bihar - A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága az operatív ellenőrzések helyszíneinek közzétételével szeretné felhívni az adózók figyelmét arra, hogy szabályos bizonylatokat állítsanak ki.

Új éves sörfőzési rekord Csehországban

24.04.2017 | Prága - Rekordmennyiségű, 20,5 millió hektoliter sört főztek tavaly a csehországi sörgyárak - közölték hétfőn Prágában sajtótájékoztatón a csehországi sörgyárak képviselői. A megelőző évben a sörgyárak 20,1 millió hektoliter sört állítottak elő.
A jövő zálogának tartják a beruházást

A jövő zálogának tartják a beruházást

24.04.2017 | Egyek - Egyek első számú igénye, amitől a munkanélküliség fenyegetése is csökkenhet.
Szerdán ismét egyetemi állásbörze

Szerdán ismét egyetemi állásbörze

24.04.2017 | Debrecen - Az idén minden eddiginél nagyobb területen várják az érdeklődőket az egyetem főépületében.

Megtévesztő étrend-kiegészítők miatt bírságolt a versenyhivatal

24.04.2017 | Budapest - Megtévesztő étrend-kiegészítő- és gyógyszerreklámok miatt bírságolt a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), a jogsértésért összesen több mint 38 millió forint bírságot szabtak ki több cégre - közölte a versenyhivatal az MTI-vel hétfőn.
Csökken az üzemanyagok ára

Csökken az üzemanyagok ára

24.04.2017 | Budapest - Csökkenti bruttó 3 forinttal a 95-ös benzin és 5 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. - értesült piaci forrásokból az MTI hétfőn.

Tanácsadást indít a munkahelyi balesetben érintett munkavállalóknak a Munkástanácsok

24.04.2017 | Budapest - Ingyenes jogi tanácsadást indít a munkavállalóknak a Munkástanácsok Országos Szövetsége, munkahelyi baleset és foglalkoztatással összefüggő betegség témában személyesen hetente egyszer, illetve elektronikusan folyamatosan lehet a szövetséghez fordulni - jelentette be Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetsége (MOSZ) elnöke hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten.
Orbán: 260 ezer munkavállaló digitális készségfejlesztése kezdődik

Orbán: 260 ezer munkavállaló digitális készségfejlesztése kezdődik

24.04.2017 | Budapest - Több újítást dolgoz majd ki és indít el a kormány a szakmai képviseletekkel, mintegy 260 ezer munkavállaló digitális készségfejlesztését tervezik és kiemelt ösztöndíjat kapnak az informatikát tanulók - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) által szervezett, háromnapos 10. jubileumi Szakma Sztár Fesztiválon, az Országos szakmai tanulmányi verseny és a Szakma kiváló tanulója verseny döntőjén.
Agyelszívás – a lét a tét

Agyelszívás – a lét a tét

24.04.2017 | Hajdú-Bihar - Bel- és külföldről egy­aránt mind erőteljesebben érződik a munkaerő-elszívó hatás.

Verseny és képesség

24.04.2017 | „Ha a jövőben egy befektető leül velünk tárgyalni, akkor elsőként nem azt fogjuk megkérdezni tőle, hogy mondjuk az új debreceni gyárában mennyi munkahelyet teremt, hanem hogy milyen hozzáadott értékben gondolkodik. Ha ugyanis azt szeretnénk, hogy a magyar gazdaság 2020 után önjáróvá váljon, akkor bizony magas hozzáadott értéket előállító befektetőkre van szükségünk” – erről Szabó László külgazdasági miniszterhelyettes beszélt nemrég a Napló Top 100 Klubban. Petneházi Attila írása.

Május helyett júniusban nyílik az IKEA új áruháza Soroksáron

24.04.2017 | Budapest- Júniusban nyílik meg az IKEA harmadik magyarországi áruháza Soroksáron, az eredetileg tervezett május helyett.

Fazekas Sándor: megerősödött a tudatos fogyasztói magatartás

23.04.2017 | Gödöllő - Megerősödött a tudatos fogyasztói magatartás, mindenki egyre többet akar tudni arról az élelmiszerről, amelyet megvásárol - fogalmazott Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter Gödöllőn a Környezetvédelmi és energetikai kihívások a mezőgazdaságban című vasárnapi konferencián.

Bővíteni a munkaerőpiacot Nyékládházán és környékén

23.04.2017 | Nyékládháza - A partnerek tájékoztatást kaptak a tervezett foglalkoztatási együttműködés tartalmáról.

Nem a béremeléssel van alapvetően gond

23.04.2017 | Debrecen - A cégvezetők szerint a béremelés járulékterheit az államnak át kellett volna vállalni.
Magánutat nem építhet

Magánutat nem építhet

23.04.2017 | Komádi - Néhány család életét keseríti a szilárd útburkolat hiánya, a polgármester segítőkész a megoldásában.
Kihajtották a jószágokat

Kihajtották a jószágokat

22.04.2017 | Hortobágy - A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság, a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft., valamint Hortobágy önkormányzata szombaton együtt rendezte meg a Szent György-napi Kihajtási Ünnep és Kézműves Vásár – Világörökségünk, a Puszta napja című egész napos rendezvényt.
A Föld napja - A szelektív gyűjtés fontosságára figyelmeztetnek környezetvédők

A Föld napja - A szelektív gyűjtés fontosságára figyelmeztetnek környezetvédők

22.04.2017 | Budapest - Dobd be magad címmel játékos formában kívánják felhívni a környezetvédők a fiatalok figyelmét az alumínium dobozok szelektív visszagyűjtésének fontosságára a Föld napján.
Brexit - Times: Trump mégis az EU-val kötne kereskedelmi megállapodást London helyett

Brexit - Times: Trump mégis az EU-val kötne kereskedelmi megállapodást London helyett

22.04.2017 | London - Szombati brit sajtóértesülés szerint az amerikai kormány Nagy-Britannia helyett először mégis inkább az Európai Unióval kötne szabadkereskedelmi megállapodást, jóllehet Donald Trump amerikai elnök még nemrégiben is azt ígérte, hogy London lesz "a sor elején", amikor az Egyesült Államok kétoldalú nemzetközi kereskedelmi egyezményekről kezd tárgyalásokat.

Balog: háromszázmillió forinttal támogatja a kormány a nagycsaládosok egyesületét

22.04.2017 | Budapest - A Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) 30 éves történetével a magyar családok ügyének legmegbízhatóbb képviselője, a nemzet életének fontos résztvevője, ezért a kormány 300 millió forinttal támogatja idei munkáját - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szombaton Budapesten, a NOE ünnepi közgyűlésén.

Közgazdász: a munkaerőhiány is emelte a fizetéseket

22.04.2017 | Budapest - A munkaerőhiány is hozzájárult a bérek elmúlt időszakbeli emelkedéséhez, amelyet a kormányzati intézkedések is segítettek; a leggyorsabb ütemű bérnövekedés a költségvetési szerveknél volt, amelyeknél jelentős volt a lemaradás - hangsúlyozta Csath Magdolna közgazdász, egyetemi tanár az M1 aktuális csatorna szombat délelőtti műsorában.

Várhatóan május 15-én kezdi meg a tagok toborzását az első otthonteremtési közösség

22.04.2017 | Budapest - A Central Nok Szervező Zrt. április 12-én vette kézhez nemzeti otthonteremtési közösségek (nok) szervezésére szóló engedélyét a Magyar Nemzeti Banktól (MNB), a cég várhatóan május 15-én kezdi meg a tagtoborzást - közölte a társaság az MTI érdeklődésére.

NGM: év végig minden elemében elektronizálják az ekáert

21.04.2017 | Eger - Év végéig az elektronikus közútiáruforgalom-ellenőrző rendszer (ekáer) minden elemét elektronizálják a tervek szerint - közölte Molnár Tamás, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) helyettes államtitkára pénteken Egerben, a Magyar Vámügyi Szövetség tavaszi konferenciája alkalmából tartott sajtótájékoztatón.

Pesszimistábban látják a jövőt a nők egy felmérés szerint

21.04.2017 | Budapest - A nők jobban tartanak a munkanélküliségtől, az egészségük romlásától és attól, hogy nem lesz pénzük nyaralásra, a válaszadók majdnem fele viszont elégedett aktuális anyagi helyzetével - derült ki a K&H rövid távú anyagi kockázatokat vizsgáló reprezentatív felméréséből, amelyben 500, 30-59 éves embert kérdeztek meg tavaly novemberben.

Jövő héttől igényelhető kamatmentes hitel energetikai korszerűsítésekre

21.04.2017 | Budapest - Jövő héttől igényelhető a kamatmentes lakossági energiahatékonysági hitel; 115 milliárd forint áll rendelkezésre családi házak, lakások energetikai korszerűsítésére és megújuló energiaforrások alkalmazására.
Táppénz 2017-ben: te tudod, hogy mikor vagy jogosult?

Táppénz 2017-ben: te tudod, hogy mikor vagy jogosult?

25.04.2017 | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Bármikor előfordulhat velünk, hogy önmagunk vagy gyermekünk egészségügyi problémái miatt, rövidebb vagy hosszabb időre nem tudunk eleget tenni munkavállalói kötelezettségeinknek. Sokan nem tudják, hogy mi a betegszabadság és táppénz közötti különbség, pedig juttatásban is van némi eltérés a kettő között.

Emelkedett a gázolaj ára

21.04.2017 | Budapest - Emelte bruttó 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt., a 95-ös benzin ára nem változott.

Evidenciák

21.04.2017 | Szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján a munkából élők költségvetésének nevezte Lázár János, a miniszterelnökséget vezető miniszter a 2018-as költségvetést, amely a jövő héten kerül az Ország­gyűlés elé, és június 15-ig döntenek róla a parlamenti képviselők. Ez rendjén is lenne, de a bejelentés egyben beismerés is, hogy eddig nem így volt, vagy nem egészen így. Égerházi Péter jegyzete.
Több mint egy tucat cég jelentett csődöt Hajdú-Biharban két hét alatt

Több mint egy tucat cég jelentett csődöt Hajdú-Biharban két hét alatt

21.04.2017 | Hajdú-Bihar – Mutatjuk a felszámolás alatt álló hajdú-bihari cégek legújabb, 14-15. heti listáját!
Lázár: a munkából élők költségvetése lesz a 2018-as

Lázár: a munkából élők költségvetése lesz a 2018-as

20.04.2017 | Budapest - A munkából élők költségvetésének nevezte Lázár János miniszter a 2018-as büdzsét, amelynek tervezetét csütörtökön küldték meg a Költségvetési Tanácsnak, az előterjesztés várhatóan jövő héten kerül az Országgyűlés elé, és június 15-ig dönt is róla a Ház.
Ha kipécéz a főnök, az nem diszkrimináció

Ha kipécéz a főnök, az nem diszkrimináció

20.04.2017 | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Ha egy hajléktalant nem szolgálnak ki a boltban, az diszkrimináció, de mi van akkor, ha nem emelik a gyógypedagógus fizetését vagy ha elutasítanak az állásinterjún egy jelentkezőt, csak mert a főnöknek nem tetszik a település, ahol lakik? Egyáltalán nem olyan egyértelmű, hogy mi számít hátrányos megkülönböztetésnek, és mi nem. A hatóság rengeteg kérelmet utasít vissza azért, mert nem tudnak mit kezdeni vele. Elmagyarázzuk, mi alapján döntenek. Albert Ákos cikke az Abcúgon.

Középiskolásoknak indít karrierprogramot az Észak-Alföldön a GE

20.04.2017 | Kisvárda - Középiskolásoknak indít karrierprogramot az Észak-alföldi régióban a General Electric (GE).
Továbbra sincs azonnali fagykárveszély

Továbbra sincs azonnali fagykárveszély

20.04.2017 | Debrecen - A kertészeti szakemberek szerint a havazás sem ártott egyelőre a gyümölcsösnek.
Előző
123456  
 


hirdetés