Elfogadták a rekordköltségvetést

Elfogadták a rekordköltségvetést

1 órája | Debrecen - Debrecenben minden önkormányzati ágazatának több pénz jut majd mint tavaly.
43 milliárd forintos beruházást indít a Lufthansa Technik Miskolcon

43 milliárd forintos beruházást indít a Lufthansa Technik Miskolcon

3 órája | Budapest, Miskolc - A német Lufthansa vállalatcsoport repülőgépjavítással és -fenntartással foglalkozó vállalata, a Lufthansa Technik AG 43 milliárd forintos befektetéssel szervizközpontot telepít Miskolcra - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten, a beruházás sajtótájékoztatóján.

Soltész: idén, első körben 951 millió forintos támogatást kapnak nemzetiségi beruházások

1 órája | Budapest - Az idén, első fordulóban 951 millió forintos állami támogatást kapnak a magyarországi nemzetiségek beruházásai az országos nemzetiségi önkormányzatok kérelmére - jelentette be a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára csütörtökön budapesti sajtótájékoztatón.

Három milliárd forinttal támogatja a kormány a nemzetközi innovációs házépítő verseny megrendezését

1 órája | Szentendre - Három milliárd forintos támogatást nyújt a kormány a jelen és a jövő házait bemutató Solar Decathlon Europe 2019 nemzetközi házépítő verseny megrendezésére - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára az MTI-nek csütörtökön, Szentendrén.

ÁSZ: fontos az önkormányzatok pénzügyi egyensúlyának hosszú távú fenntarthatósága

2 órája | Kaposvár - A megbízható gazdasági környezet alapvetően fontos a lakosság és a politika számára, ezért az Állami Számvevőszék (ÁSZ) önkormányzatokat érintő ellenőrzéseinél fő szempont, hogy pénzügyi egyensúlyuk hosszú távon is fenntartható legyen - mondta az ÁSZ elnöke csütörtökön Kaposváron.

Kapacitásbővítő beruházást kezd el a tiszavasvári Quick 2000 Kft.

3 órája | Tiszavasvári - Új üzemcsarnokkal és műhelyekkel bővíti telephelyét az egyedi gyógyszeripari gépek gyártásával és fejlesztésével foglalkozó Quick 2000 Kft., a közel 166 millió forint értékű fejlesztés alapkövét csütörtökön tették le a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszavasváriban.

Kincs: a családvédelmi akcióterv hét intézkedéséből átlagosan hatot támogatnak a kisgyerekesek

4 órája | Budapest - A családvédelmi akcióterv hét intézkedéséből átlagosan hatot támogatnak a kisgyermekes anyák a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (Kincs) friss közvélemény-kutatása szerint - mondta az intézet elnöke az M1 aktuális csatorna és a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című közös műsorblokkjában.
Mennyi megy a bérből zsebbe?

Mennyi megy a bérből zsebbe?

7 órája | Miskolc - Trükköznek a munkáltatók, jelezte lapunknak, az Északnak több olvasónk is. Mint kiderült, történetük nem egyedi.
Már csattognak a metszőollók - Bizakodóak az almatermelők

Már csattognak a metszőollók - Bizakodóak az almatermelők

9 órája | Nyíregyháza - Jobb értékesítésben és a belső fogyasztás növekedésében bíznak a termelők.
Jogsit ingyen? Igen

Jogsit ingyen? Igen

24 órája | Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Négyezren szerezhetnek ingyen hivatásos gépjárművezetői jogosítványt.
Debrecen környéke is fejlődhet

Debrecen környéke is fejlődhet

1 napja | Debrecen - Debreceni Agglomeráció Fejlesztési Tanács létrehozásáról tárgyaltak polgármesterek.
Jól haladnak a nagyerdei strand és a nemzetközi iskola építési munkálatai

Jól haladnak a nagyerdei strand és a nemzetközi iskola építési munkálatai

1 napja | Debrecen - A cívisváros polgármestere gyönyörű felvételeket tett közzé a nagyszabású építkezésekről.
A drónos permetezés egyelőre illegális, szankcióval járhat

A drónos permetezés egyelőre illegális, szankcióval járhat

1 napja | Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A drónok mezőgazdaságban történő, növényvédelmi célú alkalmazása új jelenség. E célú használatuk jelenleg nem engedélyezett, arra csak a jogi környezet kialakítását követően nyílik lehetőség – figyelmeztet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Palkovics László: a kormány segítené a családi vállalatok utódlását

1 napja | Budapest - A kormány segítséget kíván nyújtani azoknak a nyugdíjkorhatárhoz közeledő vállalkozóknak, akik nem tudják cégeiket családi körben tartani, ezért lehetővé tenné, hogy a cég magyar menedzsmentje vagy egy magyar tulajdonú alapítvány gyakorolja a tulajdonosi jogokat - nyilatkozta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a Mediaworks megyei napilapjainak adott interjúban.

Közeleg az eva és a kata határideje

1 napja | Debrecen - Az egyéni vállalkozók személyijövedelemadó-bevallásának benyújtási határideje megváltozott, 2019-től mindenkire egységesen május 20. az irányadó.
Emelkedett az üzemanyagok ára

Emelkedett az üzemanyagok ára

1 napja | Budapest - A Mol bruttó 5-5 forinttal emelte a 95-ös benzin és a gázolaj nagykereskedelmi árát szerdán.
Személyre szabott vásárlás

Személyre szabott vásárlás

1 napja | Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A fogyasztói bizalom megőrzése áll a GVH fókuszában.
A magányos nemzedék: ők már az i-generáció?

A magányos nemzedék: ők már az i-generáció?

1 napja | Debrecen - Fogyasztóként (is) máshogyan viselkednek a fiatalok és gyermekek.
Beruházásokkal együtt zöldül Debrecen

Beruházásokkal együtt zöldül Debrecen

19.02.2019 | Debrecen - A lakosság és az ipari területek is profitálnak a tervezett beruházásokból.

Új leányvállalattal bővült az OTP csoport

19.02.2019 | Budapest - Az OTP csoport tagja, a Monicomp Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. kizárólagos tulajdonjogot szerzett a 2006-ban létrehozott EiSYS Számítástechnikai Kft-ben - közölte a bank az MTI-vel kedden. A vételár üzleti titok.

Vezérigazgató csere a MÁV-START Zrt. élén

19.02.2019 | Budapest - Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója fölmentette tisztségéből a MÁV-Start Zrt. vezérigazgatóját, Csépke Andrást, utóda szerdától Kerékgyártó József lesz - közölte a vasúttársaság kedden az MTI-vel.
DiákÉSZ: átlagosan már 10 százalékkal emelkedtek a diák órabérek az idén

DiákÉSZ: átlagosan már 10 százalékkal emelkedtek a diák órabérek az idén

19.02.2019 | Budapest - Az idén átlagosan 10 százalékkal nőttek a diák órabérek az év elejéhez képest a munkaerő-piaci trendekhez igazodva, így bruttó 1500-2500 forint között alakulnak - közölte a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetsége (DiákÉSZ) tagcégei legfrissebb adatai alapján az MTI-vel kedden.

ITM: magyar cégek külföldi piacszerzését is segíti a klímafinanszírozás

19.02.2019 | Budapest - Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) egyedi támogatási lehetőséget biztosít a környezetvédelmi szektorban működő, innovatív magyar vállalkozásoknak; a vissza nem térítendő támogatás célja, hogy csökkentse a klímaváltozás kedvezőtlen hatásait, ösztönözze a magyar gazdaság számára előnyös és a külgazdasági kapcsolatokat erősítő projektek kivitelezését azokban a fejlődő országokban, amelyek szintén aláírták a Párizsi Megállapodást.
A lepárlóberendezések kétharmadát nem használják a magánfőzők

A lepárlóberendezések kétharmadát nem használják a magánfőzők

19.02.2019 | Budapest - A magánfőzők által bejelentett lepárlóberendezéseknek csak harmada van használatban a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV) beérkezett tavalyi adatok szerint - hívja fel a figyelmet a Pálinka Nemzeti Tanács, amely nem tartja életszerűnek az adatokat.

Nagy István: precíziós gazdaság nélkül nem lesz megújuló magyar mezőgazdaság

19.02.2019 | Budapest - Precíziós gazdaság nélkül nem lesz megújuló magyar mezőgazdaság, az agrárdigitalizáció elősegíti a stabilitást és a kiszámíthatóságot az élelmiszertermelésben, növeli a hatékonyságot, ezzel pedig a versenyképességet és magasabb jövedelemszintet tesz elérhetővé - mondta Nagy István agrárminiszter kedden a PREGA konferencia és kiállítás megnyitóján, Budapesten.

Varga Mihály: a digitalizáción múlik a versenyképesség erősödése

19.02.2019 | Budapest - Magyarország versenyképességének további erősödése a digitalizáción múlik, ennek kiterjesztését ezért a legfontosabb gazdasági célok közé kell emelni - jelentette ki a pénzügyminiszter a Nemzeti Versenyképességi Tanács keddi ülését követő sajtótájékoztatón Budapesten.

Megállapodtak az EU intézményei az új nehézgépjárművek szén-dioxid-kibocsátásának csökkentéséről

19.02.2019 | Brüsszel - Az új nehézgépjárművek átlagos szén-dioxid-kibocsátását 30 százalékkal kell leszorítani 2030-ra az idei szinthez képest az Európai Unió társjogalkotó intézményei között létrejött megállapodás értelmében.
Hatalmas beruházások előtt áll Debrecen

Hatalmas beruházások előtt áll Debrecen

18.02.2019 | Debrecen - A cívisváros 2019-es költségvetésének az oktatási, szociális és kulturális ágazatot érintő pontjairól számolt be Komolay Szabolcs alpolgármester hétfőn a Beregszászi Pál Szakgimnáziumban.
Korrekt tájékoztatás szükséges a termékekről

Korrekt tájékoztatás szükséges a termékekről

18.02.2019 | Debrecen - Pénz- és egészségi szolgáltatásoknál kiszolgáltatottabb helyzetben van a fogyasztó.

Amerikai importvámok - Az EU gyors válaszlépésekkel készül az autóipari védővámok elrendelésének esetére

18.02.2019 | Brüsszel - Gyors és hatékony válaszlépéseket fog elrendelni az Európai Unió, amennyiben az Egyesült Államok védővámokkal sújtja a gépjárművek és autóalkatrészek importját - figyelmeztetett hétfőn az Európai Bizottság szóvivője.

Brexit - Bezárja angliai üzemét három éven belül a Honda

18.02.2019 | London - Hétfői brit médiaértesülések szerint három éven belül bezárja angliai gyárát a Honda. A Sky News brit hírtelevízió és a BBC közszolgálati médiatársaság forrásai szerint a japán autóipari óriáscég várhatóan kedden jelenti be hivatalosan a döntését.

A Magyar Suzuki Zrt. nem tervezi a túlórák számának növelését

18.02.2019 | Budapest - A Magyar Suzuki Zrt. nem tervezi a túlórák számának növelését az esztergomi gyárban; a cég kommunikációs vezetőjének tájékoztatása szerint a rendelésállomány alapján a már évek óta érvényben lévő 250 órás éves túlórakeretet sem használják ki.

Továbbra is szinten marad az MNB forintlikviditást nyújtó devizaswap-állománya

18.02.2019 | Budapest - A Magyar Nemzeti Bank (MNB) egy, három, hat és tizenkét hónapos futamidejű, forintlikviditást nyújtó devizaswap-tendert (devizacsere-tendert) tartott hétfőn, amelyeken együttesen 125 milliárd forint értékű ajánlatot fogadott el. A jegybank által biztosított bankrendszeri többletlikviditás 1988 milliárd forint maradt.

AM: egyszerűsödik a szőlőkártevők elleni támogatás pályázata

18.02.2019 | Budapest - Az Agrárminisztérium (AM) 240 millió forintos keretösszeggel hirdeti meg idén a szőlőültetvények kártevői elleni pályázatot, a támogatás igénylése egyszerűsödik tavalyhoz képest.
Novák: júliustól ugyanannyi kedvezményes hitelt kapnak a családok használtlakás-vásárlásra, mint az újra

Novák: júliustól ugyanannyi kedvezményes hitelt kapnak a családok használtlakás-vásárlásra, mint az újra

18.02.2019 | Budapest - Júliustól ugyanolyan összegű kedvezményes kamattámogatású hitelt igényelhetnek a gyermekes családok, ha használt lakást vásárolnak, mint ha újat vesznek - közölte Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.
Pénzügyi viták – hova lehet fordulni jogorvoslatért?

Pénzügyi viták – hova lehet fordulni jogorvoslatért?

18.02.2019 | Debrecen - Vannak olyan speciális ügyek, amikor kizárólag a PBT jár és járhat el.
Emelkedik az üzemanyagok ára

Emelkedik az üzemanyagok ára

18.02.2019 | Budapest - A Mol bruttó 5-5 forinttal emeli a 95-ös benzin és a gázolaj nagykereskedelmi árát szerdán - értesült piaci forrásokból hétfőn az MTI.
A férfiak, az özvegyek és az elváltak is igényelhetik a házasok gyermekvállalási támogatását

A férfiak, az özvegyek és az elváltak is igényelhetik a házasok gyermekvállalási támogatását

18.02.2019 | Budapest - A férfiak is igénybe vehetik a fiatal házasok gyermekvállalási támogatását, és nem számít az sem ha mindkét házastárs elvált, ha addig nem született gyermekük - közölte Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Márciustól már helyi adókat is be lehet fizetni a Díjnet szolgáltatásával

18.02.2019 | Budapest - Márciustól már helyi adók is befizethetők a Díjnet iCsekk mobilfizetési szolgáltatásán keresztül a közművek, telekommunikációs cégek, biztosítók és egyéb szolgáltatók számlái mellett - közölte a Díjnet Zrt. az MTI-vel hétfőn.

AM: felmentették Bitay Márton államtitkárt

18.02.2019 | Budapest - Áder János köztársasági elnök felmentette megbízatása alól Bitay Mártont, az Agrárminisztérium (AM) földügyekért felelős államtitkárát 2019. február 18-i hatállyal - közölte a szaktárca hétfőn az MTI-vel.

Továbbra is Paks termeli a legtöbb áramot Magyarországon

18.02.2019 | Budapest - Továbbra is a Paksi Atomerőmű termeli a legtöbb áramot Magyarországon, 2018-ban atomerőmű négy blokkja 15 733,2 GWh (gigawattóra) villamos energiát termelt, a bruttó hazai villamosenergia-előállítás felét biztosította - közölte az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. hétfőn az MTI-vel.

MÁV: egyre több bliccelő rendezi a kiszabott bírságot

18.02.2019 | Budapest - Egyre több bliccelő rendezi a kiszabott bírságot, míg tavalyelőtt 63 millió forint folyt be a bírságokból, tavaly ez a szám már megközelítette a 100 millió forintot - közölte a MÁV Start Zrt. hétfőn az MTI-vel.

Otthon Centrum: a használt lakásokra is igénybe vehető csok a nagyobb városokban lendíti fel az ingatlanpiacot

18.02.2019 | Budapest - A használt lakás vásárlására is igénybe vehető családi otthonteremtési kedvezmény (csok) hatására vélhetően a főváros környékén, a régióközpontokban és a fontosabb iparvárosokban fellendül majd az ingatlanpiac keresleti oldala - közölte az Otthon Centrum az MTI-vel. a kormány új, otthonteremtést támogató lépéseire reagálva.
A családok fele 2-5 ezer forintot szán farsangi jelmezekre

A családok fele 2-5 ezer forintot szán farsangi jelmezekre

18.02.2019 | Budapest - A családok fele 2-5 ezer forint közötti összeget költ gyermekenként farsangi jelmezre az idén - derül ki a főként játékkereskedelemmel foglalkozó Formatex kft. legfrissebb, online kutatásából.

Hitelminősítés - A jövő héten vizsgálja a magyar adósosztályzatot a Fitch Ratings

17.02.2019 | London - A jövő héten vizsgálja Magyarország államadós-besorolását a Fitch Ratings. Londoni pénzügyi elemzők lehetségesnek tartják, hogy a Standard & Poor's pénteki felminősítési döntése után a Fitch is javítja a magyar szuverén osztályzatot.
Előző
123456  
 

hirdetés