Árulkodó számok

2024.05.02. 09:45

Magyar Péter tovább szövi az együttműködés szálait a Bajnai Gordon-féle körrel

Az együttműködés újabb formájára derült fény a Bajnai Gordon-féle kör és Magyar Péterék között. Több mint tízezer önkéntes segítheti még az önjelölt politikus kampányát, akiknek az előző választáson a zavarkeltés sem okozott gondot.

MW

Magyar Péter

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Havran Zoltán

Magyar már az április 19-i orosházi fórumán megemlítette, hogy kampányában egy olyan szervezettel működhetnek együtt, amely több mint tízezer aktivistát képes mozgósítani. – Egy civil szervezet ajánlott nekünk segítséget, akik már eddig is jelen voltak a szavazásokon, és nekik van 11-12 ezer emberük. Emellé kell nekünk még tízezret szereznünk – hangoztatta a baloldal új reménysége (55:22-től ebben a videóban – a szerk.).

A számok nem hazudnak

A számokból kiindulva már eddig is valószínűsíteni lehetett, hogy a szervezet azonos a Bajnai Gordon által gründolt 20K22-vel, amely 20 ezer aktivistát toborzott szavazatszámlálónak a 2022-es választásra. Most azonban Magyar Péter szűkebb környezetéből is megerősítést nyert a feltételezés. Amellett, hogy Magyar Discord-csoportjában többen is azt írták, hogy már dolgoztak a 20K22-nek a 2022-es választáskor, az egyik hozzászóló a mostani együttműködésről is osztott meg információt – írja a Mandiner.

Valószínűleg a 20k vagy a Számoljunk Együtt szervezetekkel együttműködve lesz. Én 20k-val voltam 2022 választáson. Van felkészítő anyag és ők koordinálják a beosztásokat is

– olvasható a lap birtokába került képernyőfotón.

Mivel a Magyar Nemzet telefonos megkeresésére a Számoljunk Együtt Mozgalom azt a tájékoztatást adta, hogy a júniusi választásokra egyáltalán nem toboroznak aktivistákat, kizárásos alapon a Bajnai-féle 20K22 biztosíthatja Magyaréknak az említett 11-12 ezer főt. Annál is inkább, mivel a 20K22 újra aktív az online médiában, és a honlapján hirdeti, hogy készül a június 9-i választásokra.

A zavarkeltés is az aktivisták feladata 

Érdekesség, hogy bár a 20K22 hivatalosan szavazatszámlálókat toborzott, kiszivárgott információk szerint a zavarkeltés is az aktivisták feladata közé tartozott. Erről beszélt Lukács László György, a Jobbik alelnöke a Magyar Nemzet birtokába került felvételen: 

Abba a körbe, amelyik számol, vagy mondjuk Karcagon, ahol az egyes választókör számolja az összes ilyet, oda olyan embert kell beküldeni, aki végig fogja balhézni akár az egészet.

Amint később, a 2022-es választás után bebizonyosodott, a Bajnai Gordon gründolta szervezet számos aktivistája valóban erősen előítéletesen, sokszor még az ellenszenvüket sem leplezve viselkedett a fideszes szavazókkal, sőt a vidéki népesség egészével szemben. Mindez az aktivisták saját beszámolóiból derült ki, amelyekben

a számlálóbiztosok legtöbbször analfabétának, alkoholistának és önálló akarat nélküli zombiknak állították be a vidékieket, akiket a dehumanizáló jelzők széles skálájával illettek. 

A Mandiner teljes cikke ITT olvasható el. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában