Kegyelem

2024.04.18. 12:10

Megbocsát támadójának a megkéselt ausztrál püspök

Megbocsát támadójának az istentisztelet során megkéselt sydney-i asszír keresztény püspök – derül ki a püspök közösségi felületére feltöltött videójából.

MW

Rendőrök a támadás helyszínén, a Krisztus, a Jó Pásztor (Christ The Good Shepherd Church) nevű asszír keresztény templom előtt 2024. április 16-án

Forrás: AFP

Fotó: DAVID GRAY

„Jól vagyok, igazán gyorsan gyógyulok. Nincs ok aggodalomra” – jelentette ki Mar Mari Emmanuel, hozzátéve: 

Megbocsátok annak, aki ezt cselekedte, bárki is legyen. Mindig imádkozni fogok érted, és bocsánatban részesítem azokat is, akik azért küldtek téged, hogy ezt tedd.

A támadó, egy 16 éves fiú összesen négy embert sebesített meg. A rendőrség letartóztatta, de ő maga is megsebesült, ezért jelenleg kórházban van rendőri őrizet alatt.

A rendőrség vallási szélsőségesek által elkövetett terrorcselekménynek minősítette a Krisztus, a Jó Pásztor (Christ The Good Shepherd Church) nevű asszír keresztény templomban elkövetett támadást.

A hétfői támadás idején a templom előtt több száz fős tömeg követelte, hogy adják át a támadót nekik, de a rendőrségnek sikerült megfékeznie a rendbontást.

Még szombaton a szintén Ausztráliában található népszerű strand, a Bondi Beach egyik bevásárlóközpontjában hat ember meghalt egy késes ámokfutásban. A rendőrség gyanúja szerint a támadó nőket szemelt ki áldozatául.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában