Fogy a levegő

2024.04.23. 10:12

Izgulhatnak a baloldali haszonélvezők, nyomozás indult a hídpénzügyben (videó)

Már a hatóság is nyomoz a hídpénzbotrány ügyében. Nemrég Budai Gyula hivatali vesztegetés gyanújával tett feljelentést, mert információi szerint a Lánchíd-felújításból „kiszivattyúzott” másfél milliárd forint nagy része a Karácsony Gergely vezette Városházán landolhatott. Amennyiben kiderül, hogy korrumpáltak baloldali politikusokat, az hivatali vesztegetés elfogadása lenne, aminek a büntetési tétele akár tíz év is lehet – tudta meg a Mandiner.

MW

Karácsony Gergely főpolgármester

Forrás: Origo

Fotó: Csudai Sándor

Hivatali vesztegetés gyanújával indította meg a nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) a Lánchíd felújításával kapcsolatban – jelentette be közösségi oldalán a Fidesz országgyűlési képviselője.

Budai Gyula azután fordult a Nemzeti Nyomozó Irodához (NNI), hogy levelet kapott egy forrástól, hogy a költségvetési csalással gyanúsított, számlagyáros exügyvéd, Vig Mór a Mammut bevásárlóközpontnál található biztonsági cég irodájába járt „elszámolni” a Lánchíd-beruházásból kiszivattyúzott, majd készpénz formájában felvett összeggel – írja a Mandiner.

Mindebből az következik, hogy az A-Híd Zrt. által az exügyvédnek átutalt másfél milliárd forint itt cserélhetett gazdát.

Budai szerint a biztonsági cég kapcsolatban áll a felújítást végző A-Híd Zrt.-vel. A képviselő megjegyezte, hogy a levélíró úgy tudja: a hídpénzből jelentős összegek kerültek a fővárosi baloldalhoz.

A címadatok alapján a biztonsági cég nem lehet más, mint a Lövőház utca 7–9. szám alatt található Árgus-Security Vagyonvédelmi Kft. A biztonsági vállalkozás egyik tulajdonosa Apáthy Zoltán Endre, az ő édesapja pedig nem más, mint Apáthy Endre, akinek a családi érdekeltségébe tartozik az A-Híd Zrt.

Amennyiben tehát igazak a bennfentes levélíró állításai, a Lánchíd-beruházásból „kimentett” pénzek az azt végző A-Híd tulajdonosi köréhez kerülhettek vissza. Onnan pedig az összegek a levélíró szerint a budapesti Városházán landoltak.

A Magyar Nemzet felkereste az ügyben érintett Árgus Security Vagyonvédelmi Kft.-t is, ám az iroda üresen áll.

A Mandiner teljes cikke ITT olvasható el. 

Karácsony tagadja, hogy hídpénz ment volna a Városházára (videó)

A Magyar Nemzet Karácsony Gergelyt is szerette volna megkérdezni az ügyben, a főpolgármester szerint azonban nincsen botrány, Budai Gyula pedig őrültségeket beszél. Karácsony ugyanakkor tagadta, hogy a Városházára került volna a hídpénzből. Arra a kérdésre pedig már nem volt hajlandó válaszolni, hogy szerinte hova tűnhetett másfél milliárd forint közpénz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában