Nyíregyházi vérfürdő: Az ítélet megnyugtatta, de a vártnál hamarabb kiadhatják Magyarországnak a román orvost

Nyíregyházi vérfürdő: Az ítélet megnyugtatta, de a vártnál hamarabb kiadhatják Magyarországnak a román orvost
© Forrás: Bihoreanul
Kolozsvár, Nyregyháza – Bár a hazájában 3 évre és 4 hónapra ítélték a román tüdőgyógyászt, aki tavaly augusztusban vérfürdőt rendezett Nyíregyházán, úgy tűnik, a vártnál hamarabb kiadhatják Magyarországnak az orvost, ahol emberölés miatt vonhatják felelősségre.

Hazájában tiltott fegyverhasználat és fegyvercsempészet miatt ítélték el.

– A két bűncselekmény miatt kapott büntetése ugyan 3 év 4 hónap, azonban ebből az előzetes letartóztatásban már leült több hónapot, ezenkívül várhatóan körülbelül másfél év múlva feltételesen szabadlábra helyezik, ekkor majd kiadják őt Magyarországnak – magyarázta a férfi ügyvédje, Lucian Negrutiu, aki azt is elárulta, hogy a korábban öngyilkossági kísérletet megkísérlő orvos sokkal kiegyensúlyozottabb az ítélethirdetés óta: – Szinte világvége-hangulatban élt, azonban az ítélet megnyugtatta. Úgy tűnik, elfogadja a helyzetét, kiegyensúlyozottabb mostanában. Míg édesanyja és öccse rendszeresen látogatják, gyerekei a nagymamán és a nagybácsin keresztül tartják apjukkal a kapcsolatot.

Forrás: blikk.hu


Nyíregyháza - Akár 10 évbe is telhet, mire kiadják Magyarországnak azt a román férfit, aki a gyanú szerint fejbelőtt egy hazáspárt tavaly augusztusban Nyíregyházán. A tüdőgyógyászt Romániában kapták el a rendőrök, a gyilkos fegyverrel az oldalán. Az orvosnak először hazájában kell felelnie a bűneiér...
hirdetés