Nagyvilág

2010.07.23. 15:17

Letartóztattak egy férfit a londoni Luton repterén

<p>Letartóztattak egy férfit pénteken a londoni Luton reptéren, miután "gyanús anyagot" próbált meg felvinni az egyik gépre - közölték a repülőtér illetékesei. Az incidens miatt órákon át nem tudtak az utasok becsekkolni a Luton-on.</p>

A reptéri rendőrség szerint nem terrorizmussal kapcsolatos incidens történt, de így is utasok ezreinek okozott gondot az eset pont azon a napon, amikor Nagy-Britanniában hivatalosan is megkezdődött az iskolai nyári szünet.

A Luton szóvivője azt mondta, hogy "egy olyan ismeretlen anyag ömlött ki a reptér azon területén, ahol a poggyászokat gyűjtik össze, hogy az érintett területet le is kellett zárni." Később kiderült egy, a tűzoltóságokon használatos tisztítószer volt a férfi csomagjában.

Csaknem 40 embert evakuáltak a poggyászgyűjtő területéről péntek reggel és az utasok sem tudtak becsekkolni több mint négy órán át és több járat is késett a Luton-ról. Ráadásul a Monarch légitársaság egyik gépét megállították a kifutópályán, miközben a felszálláshoz készülődött, mert azt gondolták, hogy a folyadék más csomagokba is belefolyt.

A legfrissebb kimutatások szerint tavaly a Luton reptéren több mint kilenc millió utas fordult meg.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!