Zongorakoncert Nyíregyházán

Zongorakoncert Nyíregyházán

Nyíregyháza - Bihari Júlia és Horányi Tamás, a Művészeti Szakgimnázium volt zongora tagozatos növendékei adtak koncertet szerda délután egykori iskolájukban.
Május 10-ig lehet jelentkezni a Fölszállott a páva tehetségkutatóra

Május 10-ig lehet jelentkezni a Fölszállott a páva tehetségkutatóra

Budapest - Május 10-ig jelentkezhetnek a népzene és a néptánc területén tevékenykedő 16 és 35 év közötti szólisták és együttesek a Fölszállott a páva című tehetségkutató versenyre.

Egerbe költözik a zene az ötödik Feszt!Eger évadnyitó fesztivállal

Eger - Buszjáratot is indítanak idén a fővárosból a június 1-jén kezdődő Feszt!Eger fesztiválra. A zenei évadnyitóval párhuzamosan rendezik meg a Music Hungary konferenciát és az ÉTER tehetségkutató zenés programot.
Édes borok bemutatóján szerepelt Madridban a magyar tokaji aszú

Édes borok bemutatóján szerepelt Madridban a magyar tokaji aszú

Madrid/Tokaj - Természetes édes borok bemutatóján szerepelt Madridban a magyar tokaji aszú; a spanyol fővárosban a héten zajló Salón de Gourmets nemzetközi gasztronómiai vásárhoz kapcsolódó, egy-egy német, spanyol és magyar borvidéket bemutató borkóstolón Josep Roca, a többször is a világ legjobb éttermének választott El Celler de Can Roca sommelier-ja is méltatta a magyar borokat.

Idősek akadémiája

Nyíregyháza - Szerda délután a VMKK-ban tartott a vesebetegségekről előadást dr. Szegedi János, "Az öregedés művészete" sorozatban.
Felidézték a békebeli dolgos éveket is

Felidézték a békebeli dolgos éveket is

Baktalórántháza - Ha a helybeliek megszomjaztak, ott volt a vasútállomásnál a Grósz kocsma.

Mészáros Márta munkássága előtt tiszteleg a GoEast filmfesztivált

Budapest - Mészáros Márta munkássága előtt tiszteleg a közép- és kelet-európai filmművészetet ünneplő wiesbadeni GoEast filmfesztivál - közölte a Magyar Nemzeti Filmalap az MTI-vel szerdán.

Függöny le?

A most készülő törvények szerint az alsózsugalypusztai ötéves LOL zenekar hegedűse, „Barbi” is lehetne színházigazgató. Sarkít nyilván a bennem dolgozó düh. De ha lecsitítom, akkor is nehéz felfogni, hogy a Jordán Tamást és támogatóit alázó nemdöntés után még könnyítenek is a direktori pályázatok feltételein. Horváth Borbála írása.

Jeff Goldblum visszatér a dínóvilágba a Jurassic World folytatásában

Los Angeles - Jeff Goldblum visszatér a dínóvilágba a Jurassic World folytatásában - értesült a The Hollywood Reporter.
A Szabolcsi Szimfonikusok koncerteztek Nyíregyházán

A Szabolcsi Szimfonikusok koncerteztek Nyíregyházán

Nyíregyháza - A Szabolcsi Szimfonikus Zenekar játszott kedd este a Kodály Zoltán Általános Iskola hangversenytermében, Török Géza Liszt-díjas karmester vezénylése mellett, Mozart: Varázsfuvola - nyitánya után Halász István fagottművész Mozart: B-dúr fagottversenyét adták elő.
Teadélután a könyvtárban

Teadélután a könyvtárban

Nyíregyháza - Ratkó József közéleti tevékenységéről Babosi József, a megyei könyvtár munkatársa beszélt kedden, a Nyíregyházi Egyetem előadássorozatának keretében.

Cannes - Jessica Chastain és Paolo Sorrentino is a zsűriben

Párizs - Jessica Chastain és Will Smith amerikai színészek, az Oscar-díjas olasz rendező, Paolo Sorrentino és Maren Ade, a Toni Erdmann című film német rendezője is tagja a 70. cannes-i filmfesztivál hivatalos versenyprogramja kilenctagú zsűrijének - jelentették be kedden a szervezők.

Távozik posztjáról az NKA alelnöke

Budapest - Közös megegyezéssel távozik posztjáról Doncsev András, a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) alelnöke - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma kedden az MTI-vel.

Fülemülék éjszakája - Mintegy 50 helyszínen rendeznek programokat

Budapest - Április végétől indul a Fülemülék éjszakája programsorozat, amelynek keretében idén országszerte mintegy 50 helyszínen, többnyire lakott területeken vagy ezek határában késő délutáni, kora esti sétákkal várják a madarászok a fülemülék éneke iránt érdeklődőket - közölték a szervezők az MTI-vel.

Elhunyt Vajda Miklós író, műfordító

Budapest - Vajda Miklós Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszttel kitüntetett, Déry Tibor- és Szépíró-díjas író, műfordító kedden reggel, hosszan tartó betegség után 85 éves korában elhunyt - közölte a család az MTI-vel.
Ukrán tanszék nyílt a Nyíregyházi Egyetemen

Ukrán tanszék nyílt a Nyíregyházi Egyetemen

Nyíregyháza - Hatalmas mérföldkőhöz érkezett a Nyíregyházi Egyetem: kedden bejelentették az Ukrán Nyelv és Kultúra Intézeti Tanszék megalapítását.
Mit olvasol szívesen?

Mit olvasol szívesen?

Nyíregyháza - Kemény Eszter: Nagyon szeretem az izgalmas thrillereket. A kedvenc ilyen jellegű könyv, amit eddig olvastam, az „A lány a vonaton” című mű. Az ebből készült film viszont egyáltalán nem tetszett.
Életrajzi film készül Madonnáról

Életrajzi film készül Madonnáról

Los Angeles - Blonde Ambition címmel életrajzi film készül a Universal filmstúdióban Madonnáról - értesült a Variety.com.

Magyarország legígéretesebb kulturális úti célját keresi a Magyar Turisztikai Ügynökség

Budapest - Vidéki múzsa kerestetik címmel indul az új Kiváló Európai Desztinációk (European Destinations of ExcelleNce, EDEN) pályázat, amelyen a Magyar Turisztikai Ügynökség Magyarország "legígéretesebb kulturális úti célját" keresi. A pályázatok beadási határideje június 30., a pályázás ingyenes.
Nemzetközi kortárstánc fesztivált kezdődik Miskolcon

Nemzetközi kortárstánc fesztivált kezdődik Miskolcon

Miskolc - Hagyományteremtő céllal rendezik meg a Miskolci Nemzeti Színházban a Horizont Nemzetközi Kortárs Fesztivált, a programsorozat kedden kezdődik és április 29-ig tart.
Ez nem semmi!

Ez nem semmi!

Nyíregyháza - Örülhetnek a Kiscsillag-rajongók: szombaton találkozhatnak kedvenceikkel.

Ismerkedés a zsidók múltjával, kultúrájával

Nyíregyháza - Évek óta keresi annak a módját nyíregyházi Szent Imre Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Kollégium, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola, hogy a szokásos holokausztmegemlékezések alkalmával átadható tudás és érzelmi hatás, őszinte megrendülés mellett olyan tartalmakat közvetítsen diákjainak, amelyek ezeknél is hatékonyabban szolgálják az antiszemita gondolatok megelőzését, megszüntetését.
Tánccal őrzik a hagyományokat

Tánccal őrzik a hagyományokat

Nyíregyháza - Nyíregyházán lép fel a Magyar Állami Népi Együttes.
Retro videó: Így készült a Kelet-Magyarország napilap 1996-ban

Retro videó: Így készült a Kelet-Magyarország napilap 1996-ban

Nyíregyháza, Fehérgyarmat - A Fehérgyarmati Városi Televízió 1996-ban Házunk Táján című műsorában annak járt utána, hogyan is készül a megyei napilap.

Csatánk a zászlóért

Az ágasvári csata is úgy járt, mint a kedvenc könyveim szinte mindegyike: lapozás közben beleejtettem a fürdőkádba, és órákon át a radiátoron kellett szárítgatnom, abban bízva, hogy egyetlen fontos momentum sem veszett a habok közé. Száraz Ancsa jegyzete.
Díjnyertes fotósorozat a Nyíregyházi Egyetemről

Díjnyertes fotósorozat a Nyíregyházi Egyetemről

Nyíregyháza - A gimnázium médiainformatika orientációs tanulói nagyon izgalmas „fotóversenyen” vettek részt a Nyíregyházi Egyetem szervezésében.
„Herendi porcelán és az Andrássyak"

„Herendi porcelán és az Andrássyak"

Tiszadob - Április 21- én pénteken hivatalosan is megnyílt a „Herendi porcelán és az Andrássyak" - című kiállítás, amely szeptember 30-ig tekinthető meg a tiszadobi Andrássy-kastélyban.
Gyógyíthatatlan sebek

Gyógyíthatatlan sebek

Nyíregyháza - Hétfő délután a Krúdy Art moziban Drabancz M. Róbert köszöntője után Riczu Zoltán ismertette prof. Szita Szabolcs D.Sc. könyvét, ami a Gyógyíthatatlan sebek címet kapta.
Előadó a történelmi múzeumból

Előadó a történelmi múzeumból

Nyíregyháza - A Deák Ferenc Akadémia keretében B. Szabó János hadtörténész „Keleti népek betelepedése a középkorban” címmel tartott előadást hétfőn a megyei könyvtárban.
Amerikában járva

Amerikában járva

Nyíregyháza - P. Balogh Attila „Valami Amerika” című poszter kiállítása nyílt meg hétfőn a megyei könyvtárban.
 
Előző
123456  


hirdetés