Videó: Nem sikerült elhúzni a pótkocsit, látványos kertrombolás lett a vége

Videó: Nem sikerült elhúzni a pótkocsit, látványos kertrombolás lett a vége

USA - Túl szűk az a kanyar ekkora járműveknek, de erre sajnos pont a sofőrök nem jöttek rá.
Videó: Amikor a fal adja a másikat… - Kíméletlen esések hatperces gyűjteménye

Videó: Amikor a fal adja a másikat… - Kíméletlen esések hatperces gyűjteménye

Igaz, hogy nem szól vissza, de kemény, és iszonyatosan nagyot ad: a legvadabb falas faileket a FailArmy szedte össze egy kupacba.

Pénteken kezdődik az ausztráliai magyarság legnagyobb rendezvénye, a Hungarofest

Budapest - Péntektől vasárnapig rendezik meg Melbourne-ben az ausztráliai magyarság legnagyobb rendezvényét, a Hungarofest elnevezésű kulturális seregszemlét, amelynek keretében mintegy 60 programmal várják az érdeklődőket - közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

Kövér László: az anyanyelv megtartása mellett a helyi gazdaság megerősítése is a nemzetiségek megmaradását szolgálja

Felsőszölnök - Az anyanyelv megtartása, a nemzetiségi kultúra értékeinek megőrzése mellett a határ menti térségek gazdaságának megerősítése is a nemzetiségek megmaradását szolgálják - hangoztatta csütörtökön Felsőszölnökön Kövér László, az Országgyűlés elnöke, aki kollégája Dejan Zidan a szlovén nemzetgyűlés elnökének társaságában látogatott el a Rába-vidék központjába.

Időjárás-jelentés

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Alapjogokért Központ: az Európai Bizottság ismét megpróbálja cáfolni a valóságot

Budapest - Az Alapjogokért Központ elemzése szerint az Európai Bizottság ismét megpróbálja cáfolni a valóságot, az uniós intézmények ugyanis az elmúlt hónapok-évek során maguk terjesztettek elő olyan jogalkotási javaslatokat, amelyek ösztönzik a bevándorlást és csorbítják a tagállami szuverenitást.

Svéd környezetvédő aktivista: az EU-nak meg kell kétszereznie klímavédelmi célkitűzéseit

Brüsszel - Greta Thunberg 16 éves svéd környezetvédő aktivista az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság (EESC) Európa jövőjéről Brüsszelben rendezett csütörtöki értekezletén arra szólította fel az Európai Uniót (EU), hogy tegyen többet az üvegházhatású gázok kibocsátásának mérsékléséért, és kettőzze meg a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére vonatkozó célokat.

Semjén Zsolt felháborodott a venezuelai magyarok "legmigránsozásán"

Budapest - Felháborodásának adott hangot a venezuelai magyarok "lemigránsozása" miatt Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes csütörtökön.

Megnyílt az Utazás 2019 kiállítás

Budapest - Megnyílt az Utazás 2019 kiállítás csütörtökön a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban, ahol vasárnapig 30 ország 300 kiállítója várja a látogatókat turisztikai kínálatával.

Brexit - Meredek áremelkedést, még élelmiszerhiányt is okozhat a megállapodás nélküli kilépés

London - Élelmiszerhiány és a hirtelen megjelenő magas vámok miatt meredek áremelkedések kockázatával járna, ha az Egyesült Királyság az EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréről szóló megállapodás életbe lépése nélkül távozna az Európai Unióból - áll a brit, az észak-írországi és az írországi kiskereskedelmi szektor szakmai szervezeteinek csütörtökön ismertetett közös felhívásában.

Brexit - Juncker "nem túl optimista" az Egyesült Királyság rendezett kiválásának esélyeit illetően

Brüsszel - "Nem túl optimista" Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke az Egyesült Királyság rendezett európai uniós kiválásának esélyeit illetően.
A széndioxid-kibocsátás 140 év múlva elérheti a Föld legszélsőségesebb globális felmelegedési eseményének szintjét

A széndioxid-kibocsátás 140 év múlva elérheti a Föld legszélsőségesebb globális felmelegedési eseményének szintjét

Washington - Az emberiség teljes szén-dioxid-kibocsátása kevesebb mint öt nemzedék múlva elérheti azt a szintet, amely a Föld egyik legszélsőségesebb üvegházhatású felmelegedési eseményét jellemezte mintegy 56 millió éve - figyelmeztettek amerikai tudósok.
Kövér: közös európai rendezésre van szükség az őshonos kisebbségek ügyében

Kövér: közös európai rendezésre van szükség az őshonos kisebbségek ügyében

Lendva - A magyar-szlovén viszony példa lehetne az őshonos nemzeti kisebbségek ügyének európai szintű rendezésére, amit a két állam közös javaslatként vetne fel az Európa jövőjéről szóló vitákban - közölte az Országgyűlés elnöke csütörtökön a szlovéniai Lendván.
Szijjártó: az európai biztonsághoz járulnak hozzá a bevándorlási nyomást nem segítő afrikai országok

Szijjártó: az európai biztonsághoz járulnak hozzá a bevándorlási nyomást nem segítő afrikai országok

Budapest - Magyarország nagyra becsüli azokat az afrikai országokat, amelyek soha nem tettek azért, hogy Európára bevándorlási nyomás háruljon, és így hozzájárulnak az európai biztonsághoz - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten.
A drogtúladagolás miatti elhalálozás az Egyesült Államokban többszöröse a fejlett országokénak

A drogtúladagolás miatti elhalálozás az Egyesült Államokban többszöröse a fejlett országokénak

Washington - Egy amerikai tanulmány szerint 3,5-szer magasabb a drogtúladagolás miatti elhalálozás az Egyesült Államokban, mint a fejlett országokban, a járványos méretű gyógyszer- és kábítószer-túladagolás miatt egyre nő a szakadék a várható élettartam tekintetében az Egyesült Államok és más fejlett országok között.
A pop királya nem tudott kottát olvasni

A pop királya nem tudott kottát olvasni

Az idén lesz tíz éve, hogy Michael Jackson itt hagyott minket. Nemrégiben jelentek meg a kritikák a pop királyának életéről szóló négy­órás dokumentumfilmről.
Videó: A stresszlabda nyomkodás már nem segít? Nézd meg, hogy robbantja őket szét a zúzógép

Videó: A stresszlabda nyomkodás már nem segít? Nézd meg, hogy robbantja őket szét a zúzógép

Lestrapáltak az idegeid? Már a stresszlabda nyomkodás sem oldja a feszültséget? Nos, itt a zúzógépre bízták a dolgot... A maga módján igen csodálatos látvány, ahogy elbán velük.
Fotók: Zseniális trükkök, melyekkel rengeteg fejfájást megspórolhatunk

Fotók: Zseniális trükkök, melyekkel rengeteg fejfájást megspórolhatunk

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Nem tudni pontosan, kik állnak a következő éles elméjű megoldások hátterében, de kisebb túlzással élve mondhatjuk, hogy Nobel-díjat érdemelnének.

Őrizetbe vették a szkopjei parlament volt elnökét és több egykori magas rangú politikust

Belgrád/Szkopje - Több volt magas rangú politikust, közöttük Trajko Veljanoszki egykori házelnököt vette őrizetbe az észak-macedón rendőrség, mert a gyanú szerint szerepük volt a szkopjei parlament elleni tavalyelőtti támadásban.

Letartóztatták az amerikai parti őrség egyik tagját, aki merényletre készült

Washington - Letartóztatták az amerikai parti őrség egyik tagját, aki demokrata párti politikusokat, aktivistákat és újságírókat akart meggyilkolni - közölte a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) csütörtökön.

Franciaország az antiszemitizmus jogi kategóriáját kiterjeszti az anticionizmusra

Párizs - Emmanuel Macron francia államfő szerda este elítélte "az antiszemitizmusnak a második világháború óta példátlan megerősödését Franciaországban és Európában", jelezve, hogy az antiszemitizmus jogi kategóriáját kiterjesztik az anticionizmusra.

Brexit - Nem történt áttörés Jean-Claude Juncker és Theresa May brüsszeli tárgyalásán

Brüsszel - Nem történt áttörés Theresa May brit kormányfő és Jean-Claude Juncker európai bizottsági elnök szerda esti brüsszeli találkozóján, azonban abban megállapodtak, hogy tovább folytatják a tárgyalásokat az Egyesült Királyság rendezett európai uniós kiválása érdekében.

Putyin: az új orosz fegyverek paraméterei megengedik a nemzetközi vizekben való állomásoztatásukat

Moszkva - Nem számol megelőző csapással az orosz nukleáris stratégia, mert a fejlesztés alatt álló új orosz fegyverek sebessége lehetővé teszi, hogy nemzetközi vizeken, ne pedig egyes országok partjainak közelében állomásoztassák őket - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök az orosz nyomtatott sajtó és hírügynökségek főszerkesztőivel szerdán megtartott moszkvai találkozóján.

Az EU-tagállamok elfogadták tárgyalási álláspontjukat a Frontex megerősítéséről

Brüsszel - Közös álláspontot fogadott el a tagországok kormányait tömörítő tanács szerdán az Európai Unió határ- és partvédelmi ügynökségének (Frontex) megerősítéséről, ami ugyanakkor az eredetileg tervezettnél lényegesen lassabban valósulna meg.

Potápi: minden magyar gyermeknek legyen lehetősége magyar óvodába járni

Nyárádszereda - A harmadik üteménél tartó kárpát-medencei óvodafejlesztési programmal a kormány meg akarja teremteni a lehetőségét annak, hogy minden magyar gyermek és minden vegyesházasságban született gyermek magyar bölcsődébe, magyar óvodába járhasson.
Ukrajnában változatlanul működik a magyar útlevél-biznisz a Magyarországon elindított büntetőeljárások ellenére

Ukrajnában változatlanul működik a magyar útlevél-biznisz a Magyarországon elindított büntetőeljárások ellenére

Kijev - Ukrajnában változatlanul működnek közvetítőcégek, amelyek bizonyos összegért akár a magyar nyelvet nem beszélő ukrán állampolgároknak is szereznek magyar útlevelet, annak ellenére, hogy Magyarországon a nemrég napvilágra került információk szerint büntetőeljárások indultak jogtalanul megszerzett magyar állampolgárságok ügyében - írta az UNIAN hírügynökség két újságírója szerdán megjelent cikkében.
Áder János Bécsben: dinamikusan erősödnek a két ország gazdasági kapcsolatai

Áder János Bécsben: dinamikusan erősödnek a két ország gazdasági kapcsolatai

Bécs - Az elmúlt hét évben dinamikusan erősödtek a két ország közötti gazdasági kapcsolatok - mondta a magyar köztársasági elnök szerdán Bécsben Alexander Van der Bellen osztrák köztársasági elnökkel tartott közös sajtótájékoztatóján.

Illegális bevándorlás - Frontex: a migrációs nyomás az EU külső határain továbbra is jelentős

Brüsszel - Noha a migrációs nyomás az Európai Unió külső határain továbbra is jelentős, nincs "égető válság", az illegális bevándorlás szintje az egymást követő öt évet vizsgálva tavaly a legalacsonyabb volt - közölte az unió határvédelmi ügynöksége, a Frontex 2018-as adatokat rögzítő éves jelentésében szerdán.
Áder János Bécsben: dinamikusan erősödnek a két ország gazdasági kapcsolatai

Áder János Bécsben: dinamikusan erősödnek a két ország gazdasági kapcsolatai

Bécs - Az elmúlt hét évben dinamikusan erősödtek a két ország közötti gazdasági kapcsolatok - mondta a magyar köztársasági elnök szerdán Bécsben Alexander van der Bellen osztrák köztársasági elnökkel tartott közös sajtótájékoztatóján.

Dömötör: a brüsszeli bürokrácia le akarja tagadni a bevándorláspárti terveket

Budapest - A brüsszeli bürokrácia le akarja tagadni a bevándorláspárti terveket, az Európai Parlament és az Európai Bizottság korábbi döntései és állásfoglalásai azonban lebuktatják őket - mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerdai sajtótájékoztatóján, Budapesten.
 
Előző
123456  

hirdetés