Vármegyei foci

2024.05.08. 19:34

Vármegyei Kupa: az utolsó két MK-főtáblás hely is elkelt

Szerdán megrendezték a labdarúgó Vármegyei Kupa ötödik fordulóját.

Tízgólos mérkőzést nyert meg a Mátészalka

Forrás: mateszalkaifoci.hu

Itt már különböző célokkal léptek pályára a csapatok. Az előző körben győztes Tarpa, Újfehértó, Nyírbátor, Baktalórántháza négyes jogot szerzett arra, hogy ott legyen a Magyar Kupa következő kiírásának főtábláján. A négy gárda szerdán elődöntőt játszott a vármegyei sorozatban.

A Mátészalka, a Vámosoroszi, a Pátroha és a Nagyecsed elvérzett az előző körben, ám mivel vármegyénk hat amatőr csapatot indíthat a Magyar Kupában, a két kiadó főtáblás helyért még megküzdhettek az együttesek.

Az Ecsed az előző körben nem kapott ki, ám döntetlent játszott, így az alsóbb osztályú ellenfele jutott tovább. Most nem követte el ezt a hibát, magabiztosan legyőzte a Pátrohát. A másik meccsen a Vámosoroszi hiába vezetett az elején, a Mátészalka hét találatig jutott, végül tízgólos meccsen kiharcolta a továbbjutást.

Az utolsó két főtáblás helyet tehát a Nagyecsed és a Mátészalka szerezte meg.

Labdarúgás: Vármegyei Kupa, 5. forduló

Selejtező a Magyar Kupa-főtábláért
Pátroha–Nagyecsed 0–4 (0–1)
Pátroha, v.: Kosztyu.
Pátroha: Csáki – Fedor, Mozga, Kovács E. (Horváth), Kóka K. (Farkas), Lusánszki (Kovács Sz.), Tóth (Balogh), Kocsis (Csikós), Hegedűs, Hamza, Fábián. Edző: Vitalij Minyin.
Nagyecsed: Szabolcsi – Sarkadi G., Zámbó, Marinas (Ladányi), Pócsi, Bulyáki A., Kóka R., Szabó (Jónás), Lakatos (Jóni), Nagy, Somlyai (Bulyáki K.). Edző: Harbula Balázs.
Gól: Nagy, Lakatos, Jóni, Bulyáki K.

Vámosoroszi–Mátészalka 3–7 (1–3)
Vámosoroszi, v.: Kocsis.
Vámosoroszi: Kánya – Somogyi R. (Csatári), Imre Zs., Kövesligeti (Juhász), Riskó, Bakó, Dávid, Márton, Somogyi T., Imre M., Szabó Antal (Szabó Attila). Játékos-edző: Imre Zsolt.
Mátészalka: Szilágyi (Kanócz) – Huszti (Bakk), Lyáh, Fenyőfalvi, Kovács Á., Csáki, Gergely (Kovács B.), Magyari (Hudák), Bodó L., Fejes, Toldi (Tangel). Edző: Makszim Gábor.
Gól: Dávid 2, Kövesligeti, illetve Toldi, Bodó L., Lyáh, Kovács Á., Tangel, Huszti, Csáki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában