Kézilabda

2024.05.05. 16:39

Nagyüzem az ifjú kézilabdázóknál

A mögöttünk álló két hétvégén nyolc helyszínen léptek pályára vármegyénkben a jövő reménységei. Az április 20-21-ei és a 27-28-ai hétvége mérkőzéseit foglaljuk össze.

Tarnavölgyi Gergely

Április 20-21-i hétvége

Lány U-13 Fehérgyarmat

Korosztálynak megfelelő mérkőzések, ahonnan a Kisvárda csapata messzemenően kiemelkedik. A legnagyobb fejlődés a SZIKE Nyíregyháza csapatán látszik, akiknek ezúton is gratulálok – mondta Mócsán Katalin versenybíró.

Eredmények:

SZUSE Fehérgyarmat - Vitka SE-Cigánd-Kisvárda 19-11

Kisvárda - SZIKE Nyíregyháza 31-17

Vitka SE-Cigánd-Kisvárda - Kisvárda 11-41

SZUSE Fehérgyarmat - SZIKE Nyíregyháza 21-16

Fiú U-13 Kisvárda

A mai kézilabda matinén nagy iramú mérkőzéseket láthattunk. A vármegyebeli csapataink közül a Kisvárdai KC kiemelkedően, a többiek felemásan teljesítettek. Jól láthatóan egyre nagyobb sikerrel megvalósítják az edzésen tanultakat, és ezt jó volt látni. Edzőik büszkék lehetnek rájuk – említette Hostisóczki Tamás versenybíró.

Eredmények:

Kisvárdai KC – Nyírbátor KC 32-15

Tiszavasvári SE – Fehérgyarmati VSE 25-27

Nyírbátor KC – Hajdúnánás I. 13-18

Tiszavasvári SE – Hajdúnánás II. 19-23

Kisvárdai KC – Fehérgyarmati VSE 33-22

Nyíregyházi SN – Hajdúnánás I. 15-14

Nyíregyházi SN – Dombrádi Mobil DSE 30-9

Dombrádi Mobil DSE – Hajdúnánás II. 12-23

Fiú U-15 Nyíregyháza

Óriási küzdelmeket hozott a forduló, melyet a nyíregyházi Wesselényi Miklós Szakközépiskola tornacsarnokában rendeztek. Szinte az összes mérkőzésen 1-2 gól döntött, de a legszorosabb összecsapás a két Hajdú-Bihar vármegyei csapat között volt, melyen igazságos döntetlen végeredmény született. Sajnos a nap folyamán két játékost is kizártak a játékból sportszerűtlen viselkedés miatt, ezek közül az egyik fiút jelentéssel, mely fegyelmi eljárás lefolytatását vonja maga után – hívta fel a figyelmet Bereczki Andrea versenybíró.

Április 27-28-i hétvége

Lány U-10 Nyíregyháza

Izgalmas és jó színvonalú meccseket játszottak egymással a lányok. A versenynap különlegessége, hogy a rendező nyíregyházi csapat a vármegyei szövetséggel közösen gyűjtést szervezett a beteg Veres Szofi gyógykezelésére, aki az első találkozó kezdődobását is elvégezte – értékelt Kocsmáros András versenybíró.

Résztvevő csapatok: Marso TCE-Nyíregyháza I. és II., Csenger VKC I. és II., Buji DSE, Kállósemjéni SZSE, Szivacs KC, Fehérgyarmati DFSZSE, Vitka SE – Cigánd

Fiú U-10 Nyíregyháza

Versenybíróként figyelve a mérkőzéseket egy mese jutott eszembe. Sok mérkőzés olyan volt, mintha a hangyák és darazsak mérkőznének egymással. A hangyák kicsik, de rendkívül gyorsak és szorgalmasak. Soha nem adják fel, és mindig, minden körülmények között támogatják egymást. A darazsak csapata nagyobb és erősebb, de néha hajlamosak elbizakodottá válni. Mindig van egy titkos tervük. A legtöbb mérkőzésre ez volt jellemző, gyorsaság, akarat, összetartás, csapatjáték. Remélem a jövőben is ilyen kedvvel, kitartással fognak tovább fejlődni a játékosok – summázta tapasztalatait Veress Márk versenybíró.

Az utolsó fordulóra érett be az a munka, amit folyamatosan hétről hétre bele teszünk közösen a gyerekekkel. Minden összeállt, összejött nekünk amiket elterveztünk. Igazi nagybetűs csapatot látott ma a közönség – mondta Jobbágy René, a Nyíregyházi Sportcentrum edzője.

Résztvevő csapatok: Nyíregyházi Sportcentrum, Kisvárdai KC, Arany Sárkány Nyírbátor, Vitka SE, Mátészalkai MTK, Szatmár USE Fehérgyarmat, Fehérgyarmati DFSZSE, Sárospataki RKG Alapítvány,

A Nyíregyházi Sportcentrum csapata: Pauliczki Zoltán, Szilágyi István Márk, Benyó Buda, Valler Bence, Mester Nándor, Paulik Roland, Ujhelyi Márk, Tóth Noel, Mezei Marcell, Lengyel Ákos, Berki Adrián, Volenszki Marcell, Barkaszi Milán, Ostorházi Martin Edző: Jobbágy René 
Fotó: Sportcentrum

Lány U-12 Fehérgyarmat

A sportszervezetek közül a Szatmár USE Fehérgyarmat szervezte. Nagyon sok jó egyéni teljesítmény jellemezte a mérkőzéseket, viszont a nagy számú kiállítások mutatják, hogy erősödni kell a csapatoknak még védekezés téren. A képen a mindkét mérkőzését magabiztosan megnyerő házigazda csapata látható – összegezte tapasztalatát Bereczki Andrea versenybíró.

Fiú U-12 Nyírbátor

Jókedv és gördülékeny rendezés jellemezte a mai napot, ahol remekül érezhette magát minden résztvevő. Több mérkőzésen magasabb korosztályra jellemző, remek kézilabdát láthattunk, de a többieknek sincs szégyenkezni valójuk, hiszen mindenki hatalmasat lépett előre a szezon elejéhez képest. A csapatok jó úton haladnak, a gyermekek igyekezetét öröm volt nézni – emelte ki a játéknap versenybírója, Hostisóczki Tamás.

Eredmények:

Arany Sárkány Nyírbátor – Mátészalkai MTK 10-13

SZIKE Nyíregyháza – Szatmár USE 25-17

Mátészalkai MTK – Dombrádi MDSE 24-16

SZIKE Nyíregyháza – Balkányi ISE 25-15

Szatmár USE – Arany Sárkány Nyírbátor 14-17

Dombrádi MDSE – Balkányi ISE 26-14

Fiú U-14

A Mátészalkai MTK szervezte a gyermekbajnokság FU14-es korosztály 9. fordulóját. Magasan kiemelkedett a többiek közül a hazai csapat és a SZIKE Nyíregyháza. Ennek a két csapatnak a játékosai a kemény védekezésüknek, és kiváló támadójátékuknak köszönhetően mindkét mérkőzésükön kivívták a győzelmet – fogalmazott Bereczki Andrea versenybíró.

Eredmények:

Mátészalkai MTK - Arany Sárkány Focisuli Nyírbátor SE 26-13

SZIKE Nyíregyháza - Balkányi ISE 27-18

Sárospataki RKG Alapítvány - Arany Sárkány Focisuli Nyírbátor SE 27-12

Balkányi ISE - Dombrádi Mobil DSE14-19

SZIKE Nyíregyháza - Sárospataki RKG Alapítvány 22-8

Mátészalkai MTK - Dombrádi Mobil DSE 25-9

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában