Kosárlabda

2024.05.02. 19:18

A Blue Sharks előnyt szerzett a szezon utolsó hazai mérkőzésén

A Hübner Nyíregyháza BS tizenkét pontos előnnyel lépett közelebb az ötödik helyhez.

Bonifert Bendegúzék (középen) paprikás hangulatú mérkőzést nyertek meg

Fotó: Sipeki Péter

A Hübner Nyíregyháza BS számára már kevés tétje van az utolsó két mérkőzésnek, legfeljebb azért küzdhet, hogy minél szebben fejezze be a szezont. Csütörtökön még az is motiválhatta a Cápákat, hogy jó játékkal búcsúzzanak el szurkolóiktól.

Ennek megfelelően indított a Blue Sharks, a hetedik percben először vezetett, onnantól – kisebb megingásokkal – végig uralta a BKG elleni párharc első meccsét. A nyíregyháziak remekül dobtak és okosan kosárlabdáztak, kihasználták fizikai fölényüket, erre építve az első félidőben már tizenkilenc pont is volt az előnyük.

A vendégek fordulás után erősítettek rá, folyamatosan csökkentették a hátrányukat, ami a negyedik etapban már csak két pont volt, de ekkor újra voltak olyan játékosok a hazaiaknál, akik hátukra vették a csapatot. A Blue Sharks végül tizenkét ponttal nyert – ekkora előnnyel gazdálkodhat a vasárnapi visszavágón, ami mindenképpen a csapat utolsó meccse lesz az idényben.

Kosárlabda: NB I/B, Piros-csoport, az 5. helyért, első mérkőzés
Hübner Nyíregyháza BS–BKG PRIMA Akadémia 89–77 (30–18, 21–18, 19–25, 19–16)
Continental Aréna, v.: Lengyel, Balogh, Marton.
Nyíregyháza: Bus 6/6, Végső 8/6, Ervin 20/15, Bonifert 15/3, Tarján 20/3. Csere: Völgyi 9, Szobi 2, Nagy S. 6/3, Glatz 3. Vezetőedző: Merim Mehmedovic.
BKG: Nagy Be. 12/6, Nagy Bo. 34/18, Büki 12/6, Galambos 7, Nshimba 4. Csere: Bartos, Halász 6, Szeleczki 2, Edelényi. Vezetőedző: Nagy Ágoston.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában