Nyíregyháza

2024.01.05. 17:31

Mesés szombat reggelek a Dunával

Családi sávval várja nézőit szombatonként a Duna január 6-tól. A csatorna reggeli rajzfilmkínálata a felnőtteknek nosztalgiát ígér, a fiatal generációnak a felfedezés élményét tartogatja. A közmédia a mesék mellett új sorozatokkal gondoskodik a minőségi közös időtöltésről.

Szon.hu

A Duna megújuló, szombat reggeli műsorkínálatában a család minden tagja megtalálhatja a neki tetsző tartalmat.  A 8:25-től látható 1987-es Egyszer volt… az élet című sorozat az emberi test felépítését és működését mutatja be. Kedves figurái és fülbemászó zenéje bármelyik korosztályt képes megszólítani. A rajzfilm szórakoztatóan, könnyen érthetően és izgalmasan magyarázza el a legfontosabb tudnivalókat arról, hogyan működik az agy, miként funkcionálnak a sejtek, és bemutatja a szervezet a vírusok elleni védekezését is. Január 6-án egy másik örök kedvenc, a Magyar népmesék folytatja a sort 8:50-től. A hazai rajzfilmgyártás aranykorából való Hungarikum sorozat felejthetetlen és tanulságos népmesei történeteket dolgoz fel hamisítatlan humorral átszőve. Jankovics Marcell, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Balázs Béla-díjas rajzfilmrendező avatott kézzel nyúlt a magyar népmesekincshez, a népművészet motívumait használja fel, mind a gyermekeknek, mind a felnőtteknek élvezetes képi világgal.

A Theodosia történelmi korszakokon átívelő, legendákkal átszőtt kalandra hívja a nézőket január 6-tól. A 9:00-kor kezdődő családi filmsorozatban a címszereplő, Theodosia Throckmorton az öccsével, Henryvel és szüleivel Egyiptomban egy ásatáson vesz részt. A két testvér életre szóló felfedezésre indul, hogy megkeresse Hóremheb fáraó sírját, ez pedig egy életre szóló élmény lesz számukra, hiszen az izgalmas küldetés alatt újabb és újabb ókori  titokra derül fény.

Január 13-tól az amerikai indián hős, Winnetou szórakoztatja a családot. A Karl May világhírű regényéből készült sorozatban a két főszereplő, az apacsok főnökének fia, Winnetou és egy vasútépítő társaság mérnöke, Old Shatterhand összetűzésekkel és harcokkal teletűzdelt, életre szóló barátságának története bontakozik ki - írta az MTI.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában