Tiszalök

2024.05.07. 18:36

Belterületi utak újulnak meg Tiszalökön

A kisváros frekventált útszakaszai kapnak új aszfaltborítást.

L. Tóth Lajos

Gömze Sándor és dr. Vinnai Győző

Fotó: Palicz György

Átadták a munkaterületet kedd délután, elkezdődhet az útfelújítás a Tisza-parti városban. 

– Tiszalökön legutóbb kormányzati támogatásból kaptak új borítást egyes útszakaszok, ezúttal a nyertes TOP Plusz-pályázatnak köszönhetően uniós források nyíltak meg – jelentette be dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő. – Az 5200 lakosú kisváros életében ez egy nagy horderejű fejlesztés, egyértelműen növeli az itt élők életminőségét, biztonságát. Megállapítható, hogy jól érzékelhetően gyarapodik, fejlődik a település, a belterületi utak felújítása hozzájárul a komfortérzet erősödéséhez.

Régi vágyuk válhat valóra a tiszalökieknek, ugyanakkor a kivitelezők kérik a lakosok, a közlekedők türelmét, megértését.

– Úgynevezett gyűjtőutak újulhatnak meg: a Damjanich utca 963, a Honvéd utca 1877, míg a Petőfi utca 687 méter hosszan kap új aszfaltborítást. Vagyis a három utcában összesen 3,527 kilométeres szakasz lesz stabilabb – köszönhetően a közel 200 millió forintos uniós támogatásnak – mondta Gömze Sándor, Tiszalök polgármestere.

Gömze Sándor és dr. Vinnai Győző
Fotó: Palicz György

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában