Nyíregyháza. Győr

2024.04.24. 09:42

Sikereket értek el a Nyíregyházi Egyetem gépészmérnök hallgatói

Tarnavölgyi Gergely

Abóczki Ákos Csaba és Vass Márk

Forrás: Fotó: egyetem

A Nyíregyházi Egyetem hallgatói a győri Széchenyi István Egyetem által szervezett Gépészeti Szakterületek Nemzetközi Hallgatói Konferenciáján vettek részt a közelmúltban. A hallgatói kezdeményezésre indult, idén tizenhatodszorra megrendezett konferencia az idén újabb mérföldkőhöz érkezett, az aktuális iparági kihívásoknak megfelelően villamosmérnöki és informatikai területekkel szélesedett a résztvevők köre - tájékoztatták lapunkat a szervezők.  A konferencia keretében sor került egy szakmai versenyre is, melyen a támogató cégek valós mérnöki problémákat hoztak feladatként a hallgatói csapatoknak, a megoldásukat pedig egy szakmai zsűrinek kellett bemutatni.

Az idei konferencián 14 csapat vett részt, 11 egyetemről - a Nyíregyházi Egyetem hallgatóin kívül hét belföldi egyetem, a BME, Debreceni, Óbudai, Széchényi István, Pannon, Miskolci, Pécsi egyetem hallgató és 3 külföldi egyetem hallgatói Szlovákiából és Romániából, összesen nyolcvannégy egyetemi hallgató vett részt a győri eseményen. A Nyíregyházi Egyetem hallgatói kiválóan szerepeltek és ezzel elismerést szereztek intézményüknek is. Abóczki Ákos Csaba (III. évfolyamos gépészmérnöki szakos hallgató) a „Motherson” vállalat által kiadott feladat megoldásáért a Gyártásoptimalizálás és Automatizálási Szekcióban a „Legjobb Műszaki Megoldás” díjat nyerte el csapatával. Vass Mark (III. évfolyamos járműmérnök szakos hallgató) az „Eaton” vállalat által kiadott feladat megoldásáért a Konstrukciós és Műszaki Fejlesztés Szekcióban „Közönségdíj”-ban részesült csapatával.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában