Nyíregyháza

2024.03.27. 12:39

A LEGO gyárigazgatója lett az év külföldi vállalatvezetője

Kiváltságosnak érzi magát, hogy a világ második legnagyobb LEGO gyárát vezetheti itt, Nyíregyházán

Tarnavölgyi Gergely

Forrás: Fotók: HIPA

Idén tartották meg tizedik alkalommal „Az év külföldi vállalatvezetője” gálát, amely a szokásokhoz híven a Budapest Business Journal (BBJ) és a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) közösen szervezett meg. A díjat, amely időről időre az üzleti életben vezető szerepet betöltő, kiemelkedő külföldi szakemberek magyarországi erőfeszítéseit hivatott elismerni, ezúttal Chresten Bruun, a LEGO nyíregyházi üzemének igazgatója kapta.

A döntőbe jutott másik két vállalatvezető az olasz születésű Raffaella Claudia Bondi a Roche Hungary cégvezetője és az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületének felügyelőbizottsági tagja, valamint a német Arne Klehn, a Budapest Marriott Hotel & Millenium Court Executive Apartments vezetője volt.

Chresten Bruun a díjjal kapcsolatban lapunknak elmondta, hogy igazán megtisztelő számára ez az elismerés.

– Több mint két éve költöztem Magyarországra, de ennél már sokkal hosszabb múltam van ezzel a szép országgal és nagyon kedves lakóival kapcsolatban. Annak idején az új európai gyárunk helyszínét kiválasztó projektcsapat tagja voltam, ma pedig kiváltságosnak érzem magam, hogy ezt a gyárat, a világ második legnagyobb LEGO gyárát vezethetem itt Nyíregyházán – fogalmazott. Hozzátette, Magyarország nagyon fontos ország a LEGO Csoport számára. Működésüket 2008-ban kezdték meg, 2014-ben pedig megnyitották saját, vadonatúj gyárukat.

– Azóta is folyamatosan fejlesztjük, bővítjük az üzemet. Most éppen megduplázzuk a csomagolási területünk termelési kapacitását, ami azt jelenti, hogy a jövő évtől harmadával több LEGO készletet gyártunk majd Magyarországon. Nagy múltra tekintünk vissza az országban, és úgy gondolom, hogy még hosszabb jövő vár ránk itt. Ehhez biztos alapot adnak a csodálatos kollégák, akik biztosítják a világszínvonalú gyártást itt Nyíregyházán – emelte ki a nyíregyázi kollektíva munkáját Chresten Bruun, a LEGO Csoport gyártásért felelős szenior alelnöke, a nyíregyházi LEGO gyár ügyvezető igazgatója. 

Szakmai bírálóbizottság

A győztest minden esetben szakmai bírálóbizottság választja. A grémium tagja a HIPA vezérigazgatója, valamint a bilaterális kamarák nemzetközi és hazai gazdasági életben jártas vezetői, akikhez az előző év első helyezettje, valamint a Budapest Business Journal vezérigazgatója csatlakozik. Ennek megfelelően a 2024-es zsűri az alábbi tagokból állt: Veronika Spanarova, a Citi ügyvezető igazgatója és Magyarországért felelő országmenendzsere; Lippai-Nagy Írisz, az Amerikai-Magyar Kereskedelmi Kamara ügyvezetője; Joó István, a HIPA vezérigazgatója; Sávos András, a Német-Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, illetve a MetMax Europe Zrt. társigazgatója és felügyelőbizottságának tagja, valamint Román Balázs, a Budapest Business Journal vezérigazgatója.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában