Szamosújlak

2024.05.09. 14:46

Megdöbbentette a települést a tragédia

A gyerekek találtak rá szerdán vérbe fagyott édesanyjukra Szamosújlakon.

Miklós István

Ebben az utcában történt a tragédia Szamosújlakon

Forrás: Fotó: A szerző

Ahogy arról lapunkban korábban beszámoltunk, szörnyű tragédia történt Szamosújlakon: szerdán a családi házukban holtan találtak egy házaspárt. A rendőrség tájékoztatása szerint a pár halálának körülményeit büntetőeljárás keretében vizsgálják. Munkatársunk csütörtökön ellátogatott a tragédia helyszínére. A helyiek értetlenül állnak a történtek előtt, mint mondták, csendes és illedelmes embereknek ismerték az elhunyt pár mindkét tagját. A helyi kisboltban arról számoltak be, a férfi és a nő körülbelül három éve költözött a településre.

Senki nem érti, hogy történhetett

– Rendesen beilleszkedtek, mindketten az önkormányzatnál, közfoglalkoztatottként dolgoztak. Mellette eljártak napszámba is, rendes, dolgos emberek voltak, ezért sem értjük, hogyan történhetett a tragédia. Konkrétumokat senki nem mond. A párnak három gyermeke volt, az egyikük már nagykorú, ráadásul babát vár, hamarosan megszületik a gyermeke. A másik két gyermek még iskolás, 14 és 9 évesek. Szinte felfoghatatlan, hogy hamarosan nagyszülők lettek volna, erre véget ért az életük – tudtuk meg a kisboltban, ahol azt is elárulták, a férj nagyon féltékeny volt a párjára.

– Senki nem érti, miért volt ennyire féltékeny, hiszen a pár szinte folyamatosan együtt volt. Együtt jártak a munkahelyre, vásárolni, sőt még napszámba is. Hallottunk olyan híreket, hogy ő bántotta a hölgyet, aki emiatt vesztette életét, majd a saját életének is véget vetett. Borzasztó, ami történik ebben a világban, kívülállóként fel sem foghatjuk, mi jár egy olyan ember fejében, aki elveszi a másik életét. A településen sokan emlegetik a történteket, de senki nem tud napirendre térni a események felett – tették hozzá.

A tragédia egy csendes kis utcában történt. Ottjártunkkor, a gyönyörű napos időben semmi sem árulkodott arról, hogy egy napja egy pár élete ért véget, még a rendőrségi szalagokat is összeszedték. Az ott lakók egy része nem akart beszélni a történtekről, egy közelben élő nyugdíjas hölgytől viszont megtudtuk, a gyerekek találtak rá vérbe fagyott édesanyjukra szerdán, majd azonnal a szomszédba rohantak segítségért.

Feldolgozhatatlan trauma

– Nem tudjuk, hogy pontosan mi történhetett. Vannak különféle hírek, félinformációk, de hogy mi zajlott a falak között, azt a pár magával vitte a sírba. A helyieket azért is sokkolták az események, mert csendes, jóravaló embereknek ismerték őket. Két kiskorú gyermekük van, akikről gondoskodni kell, nem értik hogyan tehették ezt. Egy orvos ismerősöm azonban azt mondta, amikor valakinél pillanatnyi elmezavar lép fel, nem tudja, mit cselekszik, és nincs tisztában a következményekkel sem. Ami biztos, a rendőrök szinte egész nap itt voltak, helyszíneltek, keresték a nyomokat – árulta el lapunknak a nyugdíjas hölgy, majd hozzátette: el sem tudják képzelni, hogyan fogják feldolgozni ezt a traumát a gyerekek.

– A gyerekek találtak rá az édesanyjukra, majd segítségért szaladtak. A szomszéd keresni kezdte az édesapát, felhívták telefonon, s a telefon csörgését hallva bukkantak rá a férfira, aki úgy tudjuk, felakasztotta magát. Fogalmam sincs, hogyan élik meg mindezt a gyerekek, de biztosan szakértő segítségére lesz szükségük – tette hozzá.

Az esettel kapcsolatban megkérdeztük a település polgármesterét Bégány Róbertet is. A polgármester elmondta, a lakosságot megdöbbentette a tragédia híre.

– Beköltözésük után a helybeliek hamar elfogadták a párt, mindenki igyekvő családként ismerte őket, és olyan embereknek, akik mindent megtesznek, hogy jó körülményeket biztosítsanak a gyermekeiknek. A kettős haláleset hírére azonnal felvettem a kapcsolatot a gyámügy szakembereivel, akik rövid idő alatt a helyszínre is érkeztek. Megtették a megfelelő lépéseket, s tudomásom szerint este Tarpára vitték a kiskorú gyerekeket a nagykorú testvérükhöz. Azt a tájékoztatást kaptam, hogy az elhunyt apuka egyik családtagja gondoskodik majd róluk – tájékoztatta lapunkat a polgármester, hozzátéve: aki bármilyen formában szeretne segíteni a gyerekeknek, forduljon az önkormányzathoz, ők pedig eljuttatják az adományokat az árván maradt gyermekeknek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában