Ügyészség

2024.05.09. 08:16

Kerékpárost gázolt az idős nő, a biciklis belehalt sérüléseibe

Vádat emelt az ügyészség az ellen az idős nő ellen, aki tavaly ősszel, Tiszadobon gázolt el egy kerékpárost, aki néhány héttel később belehalt sérüléseibe.

Szon.hu

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A 60-as évei közepén járó nő 2023. október 03-án kora reggel személygépkocsival közlekedett Tiszadob lakott területén, amikor az egyik „Állj! Elsőbbségadás kötelező” táblával ellátott kereszteződéshez ért.
A nő a jelzőtábla és a felfestés ellenére a személygépkocsival nem állt meg, hanem a gépjármű sebességét csökkentve behaladt a kereszteződésbe.
Neki balról, az úttest jobb széléhez húzódva érkezett kerékpárral egy nő, akit a kereszteződésben megelőzött egy tehergépkocsi. A vádlott a védett úton haladó tehergépkocsinak még elsőbbséget adott, azonban nem vette észre a kerékpárost. Mikor őt késve észlelte, ijedtségében a fékpedál helyett a gázpedálra lépett, és gyorsulva elütötte a kerékpározó nőt. Az ütközés olyan sebességgel történt, hogy az okozó gépjármű az úttest túloldalán a vízelvezető árkon áthajtva egy táblának ütközött, annak talapzatát kitépve a földből, majd felhajtott a járdára, és ott állt meg.
A vádlott azonnal segítséget nyújtott a sértettnek, azonban a baleset során a kerékpáros nő életveszélyes sérüléseket szenvedett, majd kórházi kezelését követően elhalálozott.
Az ügyészség a figyelmetlen sofőrt halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja, vele szemben végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetést és járművezetéstől eltiltást indítványozott - írta Dr. Borsodi-Buss Emese, sajtószóvivő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában