Nyíregyháza

2024.05.10. 14:02

Eredetileg lányhoz indult, de egy férfi lakásán kötött ki, aki aztán előkapta a... konyhakést

Őrizetben várja a bíróság döntését az a nyíregyházi férfi, aki először barátságot színlelt, majd egy konyhakést nyomva a sértett hasához, tőle a pénzét követelte.

Szon.hu

Forrás: illusztráció / shutterstock

A megalapozott gyanú szerint a férfi csütörtök késő éjjel, az utcán találkozott a sértettel, aki a Huszár lakótelepen élő, korábban egy közösségi oldalon megismert lányhoz tartott.
A gyanúsított megszólította, majd felajánlotta, hogy a lány házához vezeti. Útközben elhaladtak a gyanúsított háza mellett, így oda a sértettet behívta. Miután egy pohár vízzel is megkínálta, az udvaron a ruhájából elővett egy konyhakést, és azt a sértett hasához nyomva pénzt követelt tőle.
A sértett a másodszori felszólításra megijedt, és odaadta a nála lévő 15.000.Ft-ot, valamint a cigarettáját, majd a kerítésen kiugorva elfutott.
A nyomozó hatóság az elkövetőt rövid időn belül elfogta és őrizetbe vette, majd felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki.
Az ügyészség indítványozza a férfi letartóztatását, mert súlyos 5-10 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követett el, ezért megalapozottan tartani lehet a szökésétől tartani, illetve az is alappal feltehető, hogy tanúkat próbálna meg befolyásolni - írta Dr. Borsodi-Buss Emese, sajtószóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában