Nyíregyháza

2024.04.19. 09:57

Luxus terepjáró miatt zsarolta élettársát Nyíregyházán

Az ügyészség a mai napon indítványozza annak a férfinak a letartóztatását, aki megzsarolta volt élettársát és annak édesapját egy luxus terepjáró összetörése miatt.

Szon.hu

Fotó: Illusztráció: Shutterstock

A megalapozott gyanú szerint az autókereskedő férfi kölcsönadta korábbi élettársának használatra a birtokában lévő nagy értékű luxus terepjárót, aki a gépjárművel Nyíregyházán jelentős anyagi kárral járó balesetet szenvedett.

A gyanúsított előbb telefonon, majd személyesen is a családtagjai megölésével, a torkuk elvágásával fenyegette meg a nőt, amennyiben pár napon belül nem fizetnek neki 15 millió forintot, majd egy nyíregyházi benzinkúton vitába keveredett a nő hozzátartozóival, akik közül az egyikre még egy asztalt is ráborított.

Mivel a nő és családja nem fizetett, a gyanúsított, amikor Nyíregyháza belvárosában találkozott korábbi élettársa apjával, megállt annak autója mellett és újból követelte a 15 millió forintot, ellenkező esetben nyakon szúrással fenyegette meg az egész családot, majd a lehúzott ablakon keresztül ököllel arcon ütötte az apát.

A sértettek a gyanúsított fenyegetései ellenére nem fizették meg a követelt összeget, azonban az esetet követően a több éve erőszak hatása alatt élő nő nem csupán a zsarolás, de kapcsolati erőszak miatt is feljelentést tett az őt ért bántalmazás és megalázás miatt.

A nyomozó hatóság a férfit őrizetbe vette és zsarolás bűntettének kísérlete miatt gyanúsítottként hallgatta ki.

Az elkövető korábban már állt büntetőeljárás hatálya alatt zaklatás miatt, ezen túlmenően tartani lehet attól, hogy a bizonyítást a tanúk befolyásolásával megnehezítheti, ezért az ügyészség indítványozza a férfi letartóztatását 1 hónap időtartamra - tájékoztatott Dr. Márton Anett, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában