Katasztrófavédelem

2024.03.22. 08:19

Járműtűz és szabadtéri tüzek miatt is vonultak a tűzoltók tegnap.

Szon.hu

Forrás: Fotó: katasztrófavédelem

Több száz farönk égett egy hektáron a nyírbogáti Táncsics utca végén tegnap délelőtt. A helyi és a nyíradonyi hivatásos tűzoltók egy önkormányzati munkagép segítségével, több vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. 

Fél hektáron égett a száraz fű Aranyosapátiban, a Kossuth Lajos utca több kertvégében. Ötszáz négyzetméteren lángolt a fű Nyírtura külterületén, a nagyhalászi Ady Endre utcában háromszáz négyzetméteres szabadtéri tűz keletkezett. Száz-száz négyzetméteren égett kommunális hulladék és gaz a tiszavasvári Víg utcában és a mátészalkai Ecsedi közben. A helyszíneken a nyíregyházi és mátészalkai hivatásos, valamint a vásárosnaményi, ibrányi és tiszavasvári önkormányzati tűzoltók avatkoztak be gyorssugarakkal, kéziszerszámokkal.

Négy személygépkocsi ütközött össze a 381-es út 44-es kilométerszelvénynél, Kékcse térségében. A kisvárdai hivatásos tűzoltók két személygépkocsit áramtalanítottak. 

Lakóházat veszélyeztetett egy megdőlt fa az ibrányi Szőlő közben. A helyi önkormányzati és önkéntes tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el a fát.

Lerakódott korom izzott egy nagyecsedi ház kéményében. Az Ady Endre utcai ingatlannál a tűz nem terjedt tovább. A helyi önkéntes tűzoltók kéziszerszámokkal távolították el a parázsló részeket a kéményből. Személyi sérülés, lakosságvédelmi intézkedés nem történt. Az esetről értesítették a kéményseprőket.

Teljes terjedelmében égett egy benzin üzemű személygépkocsi Kótaj és Buj között tegnap este. A járműben csak a sofőr utazott, személyi sérülés nem történt. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók fékezték meg a lángokat, majd átadták a helyszínt a rendőröknek.

-olvasható a karasztrófavédelem weboldalán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában