Tuzsér

2024.05.05. 17:35

Almáskertet szentelnek Tuzséron

Tarnavölgyi Gergely

Forrás: Illusztráció: Pixabay

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) és a Tuzséri Nagy Sándor Kertbarát Klub Egyesület közös szakmai fórumot és almaszentelő ünnepet tart május 8-án 15 órától. A rendezvénynek a tuzséri Református Egyházközség Emlékkertje (Kossuth Lajos utca 70.), illetve a Lónyay kastélyban található művelődési ház (Ady Endre utca 2.) ad majd otthont.

A tervezett program:

15 óra, Református Egyházközség Emlékkert:

Bodnár Róbert református lelkipásztor megáldja a kertet, majd megkoszorúzzák a kertben található emléktáblát, ezután a gyümölcsösök növényvédelmi helyzetéről ad átfogó tájékoztatást Morauvszki Gábor, a Demo-trade Kft. ügyvezető igazgatója, szaktanácsadó

16 óra, művelődési ház:

Lakatos Bertalan, a Tuzséri Nagy Sándor Kertbarát Klub elnöke köszönti a vendégeket, majd szakmai előadások (a 2024. évi egységes kérelem beadásáról, a terület- és állatalapú támogatásokról beszél Fodor Zoltán, a NAK mezőgazdasági igazgatója; a VP II. pilléres támogatások várható feltételrendszeréről ad tájékoztatást Papp Zsolt György, a Közös Agrárpolitika végrehajtásért felelős helyettes államtitkár; a földügyi aktualitásokról Cseh Tibor, a Magosz főtitkára szól majd; a NAK vármegyei elnöke, Rácz Imre is köszönti a vendégeket és beszél az agráriumot érintő aktualitásokról; „Fordulat előtt Európa agrárgazdasága: kihívások, döntések és válaszok” címmel pedig Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a Magosz elnöke tart előadást) következnek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában